• 11-09-2018
  • 2300
  • 0
Bekir Yardım İstiyor!

Egzoz Emisyon Değeri Yüksek Çıktı

  • İstanbul
  • 2011 Toyota Auris

Merhaba,

2011 dizel Auris aracım geçtiğimiz günlerde egzoz emisyon muayenesine girdi. Maksimum değer 1,5 benim aracımda ölçülen değer ise 1,3 Olumlu olarak rapor aldım fakat değerin maksimum seviyeye bu kadar yakın olması bi soru işareti olarak kaldı aklımda. Sizce bu normal bi değermi yoksa bi problem belirtisimidir. Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Emisyon değerlerinin yüksek çıkması zengin karışımdan meydana gelir. Silindirlerin içerisindeki yakıtın havadan fazla olması, yakıtın yanması için gerekli oksijeni bulamamasına yol açar ki bu da CO (Karbonmonoksit) gazının fazla salınmasına neden olur. Karbonmonoksit sizin de bildiğiniz üzere zehirli bir gazdır ve her ülkenin kendi kuralları içerisinde hava kirliliğinden dolayı CO emisyonuna bir sınırlama getirilmiştir.

Öncelikle aracınızın hava/yakıt karışım ayarlarını kontrol ettiriniz. Kirli hava filtresi, iyi ateşleme yapamayan bujiler (dizellerde yok), kirlenmiş boğaz kelebeği, enjektör arızaları, katalitik konvertör ve oksijen sensörü arızaları emisyon değerlerinin yükselmesine sebep olabilir.

Sadece hava filtresini değiştirmeniz bile egzoz emisyon değerlerini ciddi ölçüde düşürecektir. Hava filtresini ışığa tutarak kontrol ediniz. Geçirgenlik %50 oranında ise orijinali ile değiştiriniz. Maksimum değeri geçmediğiniz sürece telaş yapmanıza gerek yoktur.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.