• 31-05-2019
  • 2531
  • 0
Hasan Yardım İstiyor!

Güneşte Araba Çalışmıyor

  • Diyarbakır
  • 2012 Skoda Fabia

Aracım kışın ve yazın geceleri ilk marşta hemen çalışmakta iken, yazın güneşte bekledikten sonra ikinci marşta ancak çalışıyor. Sadece sıcakta güneşte bekledikten sonra ilk marşta çalışmama nedeni ne olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle aracınızın deposunda her zaman çeyrek deponun üstünde yakıt olmasına dikkat edin. Yakıt aldığınız istasyonu değiştirin. Aşırı sıcak havalarda, aracınızı güneşin alnına park ettiğinizde benzin aşırı ısınarak buharlaşır. Bu da daha zayıf ateşlemeye sebep olabilir. Arızalı yakıt pompası, röle, vb. aracınızın çalışmamasına sebep olabilir. Aracınızı çalıştırmadan önce benzin depo kapağını açarak içerideki basıncın dışarı çıkmasını sağlayın ve aracınızı tekrar çalıştırmayı deneyin. (Sigara, vb. ateşli maddelerden uzak durun.)

Ayrıca kontak anahtarının kumanda pili varsa onu kontrol ediniz. Zayıf pil sıcak havalarda daha fazla etkisini yitirir ve aracın çalışmamasına sebep olabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.