• 18-12-2014
  • 1 dak
  • 1312
  • 0

Toyota Hibrit Teknolojisi

Dünyanın en değerli ve en çok otomobil satan markası olan Toyota, bu liderliğini yeni teknolojilere yaptığı yatırımlarla da sürdürmektedir.

Hibrit teknolojisini ilk geliştiren marka olan Toyota, bu teknolojiyi seri üretimde de kullanan ilk marka olmuştur. İlk seri üretim hibrit otomobilinin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bugüne kadar geçen 17 yılda gerçekleştirilen ve toplam 7 milyonu aşan rekor hibrit otomobil satışıyla bu teknolojinin tüm dünyada benimsenmesini sağlamıştır.

Prius ile başlayan hibrit otomobil başarısı, Toyota’nın diğer birçok segmentteki otomobillerinde de kullanılmaya başlamıştır. Zaman içinde önemli bir ilk daha gerçekleştirilmiş, B segmentindeki ilk ve tek hibrit model olan Yaris Hybrid 2012 yılında pazara sunulmuştur.

Yaris Hybrid 2013 yılında tüm Avrupa’da 50 bin satış adedi ile büyük bir başarıya imza atmış, sonrasında piyasaya sunulan Auris Hybrid ve Auris Touring Sports Hybrid modelleriyle de Toyota hibrit satışlarındaki başarısını sürdürmüştür. Şu an Avrupa’da 6 farklı hibrit modeli satılmaktadır ve bu rakam yeni eklenen versiyonlar ile artmaya devam etmektedir.

Hibrit teknolojisi markanın dünyada ve Avrupa’da büyümesinin ana unsuru olarak görülmekte olup, hem teknolojisine hem de iletişim çalışmalarına büyük kaynaklar ayrılmaktadır.

2015 yılında Toyota’nın Avrupa’daki B ve C segmenti satışları içinde hibrit satışlarının oranının %50 seviyesinde olması; 2020 yılında da Toyota’nın tüm Avrupa araç satışının %50 sinin hibrit olması planlanmaktadır. Toyota’nın uzun yıllardır hibrit ve çevreci teknolojilere yaptığı yatırımlar, 11. kez üst üste dünyanın en değerli otomotiv markası seçilmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Hibrit Avantajları

Hibrit Avantajları

 

Hibrit Nasıl Çalışır?Hibrit Nasıl Çalışır?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.