• 09-12-2019
  • 4520
  • 1
Koray Yardım İstiyor!

Motordan Gelen Çat Çat Sesi

  • Isparta
  • 2007 Hyundai Getz

Merhaba,

2007 dizel Getz aracım var. Aracın sağ tarafından sürtme sesi geliyordu onu bulduk. Alternatör değişti o ses kesildi. Fakat özellikle rölantide gaza basınca ve yavaş giderken çat çat ses geliyor. Krank kasnağı ve devirdaim dendi değişti ama halen geliyor ses. V kayışı sökükkende geliyor. Kaç ustaya gösterdim bulamadılar. Bu ses yağ değiştirdikten sonra olmaya başladı. 10/40 yağ kullanılıyormuş arabada ben 5/40 koydum. Usta yağı değiştirince düzelebileceğini söyledi. Zincir sesi diyen var, yatak sesi diyen var. Yağı değiştirmedim bilerek eğer zincir veya yatak çıkarsa diyerekten sizin tavsiyeleriniz nelerdir acaba?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motordan gelen sesler yağı değiştirdikten sonra ortaya çıkmış. 10/40 yerine 5/40 yağ koymuşsanız duyduğunuz ses muhtemelen lifterlerden (subap iticiler) geliyordur. Hiç zincirle, yatakla falan uğraşmayın. Ustanızın dediği gibi yağı değiştirdikten sonra yaşadığınız sorun düzelir.

1 Yorum

Avatar
Onur
09-09-2022 | Gaziantep

Aynı şekilde yağ bakımı sonrası bende de sürtme sesine benzer gır gır bir ses oldu. 5w40 shell full sentetik yağ koydum. Filtreler orijinal değildi. 160 bin km'de araç.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.