• 02-04-2021
  • 1171
  • 1
Levent Kalafat Yardım İstiyor!

Çekişten Düşme Sorunu

  • İstanbul
  • 2013 Suzuki SCross GL+

Benim Suzuki S-Cross benzinli otomatik aracım var. Arabanın motoru ısınınca çekişten düşüyor. Duran trafikte gaz pedalı tepkisiz kalıyor, devir saati yükselmiyor, motor kendini korumaya alıyor, istop edip çalıştırınca düzeliyor. Sorun ne olabilir hocam?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızın motor arıza kodlarına baktınız mı? Motor veya şanzımanda meydana gelen bir sorundan dolayı aracınız kendisini koruma moduna alıyor. Bu şekilde sürmeye devam ederseniz ciddi arızalara sebep olabilirsiniz.

Gaza bastığınızda araba hızlanmıyorsa hava akışmetreyi kontrol ettirin. Debimetre arızalıysa motora yeterli miktarda yakıt gelmeyecek ve motorun gücü azalacaktır.

Motorda tıslama sesi varsa hava kaçakları olabilir. Turboyu kontrol ettirin. Tıkalı bir filtre veya türbin nedeniyle turbo yeterli hava basıncını üretemiyor olabilir.

Enjektör ve buji arızaları da performansın düşmesine neden olur. Tıkalı veya arızalı bir enjektör, motora ihtiyacı olan yakıtı sağlayamaz. Aynı şekilde arızalı bir buji motorun ateşleme senkronizasyonunu bozar.

Motorda güç kaybının bir diğer nedeni ise tıkalı EGR valfidir. EGR valfi tıkanırsa, kurum birikintileri enjektörleri de tıkar ve ciddi performans sorunlarına yol açar.

Sonuç olarak; yaşadığınız sorunun birçok olası nedeni olabilir. Herhangi bir arıza kodu, motor konrol ışığını yakarak motoru koruma moduna alabilir. Arızanın teşhisini yaptırmak için iyi bir servise gitmeniz önerilir.

1 Yorum

Avatar
Yasin Serbes
10-04-2021 | Kırşehir

Aracım opel astra 1.6 lpg takılı hava soğuk olduğunda gaza geçerken istop ediyor edecek gibi oluyor titriyor daha sonra düzelince gün içinde bir daha yapmıyor. Araba hareket halinde iken titreme, güç kaybı ve tekleme yapıyor. Teşekkürler.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.