• 14-04-2021
  • 1184
  • 1
Sorkuncuklu Yardım İstiyor!

Yağ İkaz Lambası Yanmadı

  • Kastamonu
  • 2014 Dacia Duster Laureate 1.5 Dci

2014 1.5 dci Dacia Duster aracımız hareket halindeyken aniden stop etti. Hemen çekiciyle ustaya götürdük. Usta yeniden çalıştırdı ve pompacıya gönderdi. İki km sonra yeniden stop etti. Çekiciyle başka ustaya götürdük. Usta motorun yağlama yapmadığını ve bu yüzden ağır hasar aldığını söyledi. Aracın yağı tam, suyu tam, triger yeni değişti ve hiç bir ikaz kambası yanmadan bunlar başımıza geldi. Motoru ve diğer parçaları yeniden yaptırdık. Aynı hatayı yaparmı diye korkuyoruz, Sizin düşüncenizi almak istedik. Hayırlı akşamlar...

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motorun yağı, suyu tam olduğu için hiçbir arıza lambası yanmamış. Yağ basıncı düşük olsaydı yağ ikaz lambası, soğutma sıvısı eksik olsaydı hararet lambası yanardı. İlk ustanın kontrolüne bakılırsa aracın yağ pompası arızalıymış ve motor yağsız kalmış. Bu da "yatak sarması" dediğimiz arızaya neden olmuş. Aracı sürerek götürmek yerine çekici ile götürseydiniz daha düşük onarım masrafları ile kurtarabilirdiniz.

Yatak saran bir motorun krank mili, yatakları, piston kolları ve duruma bağlı birçok parçası zarar görebilir. Motorun aşırı gürültülü çalışması ve aşırı ısınma nedeni ile motor bloğundan duman atması belirtileri arasındadır.

Sonuç olarak, motoru yenilemişsiniz. Usta gerekeni eksiksiz yapmışsa ve aracınızın çalışmasında bir sorun yoksa aynı arıza ile karşılaşmazsınız. Siz yine de yağ çubuğunu çekerek, yağ seviyesini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

1 Yorum

Avatar
Ruhi
11-01-2022 | Ankara

Aracımda normal çalışırken motordan yüksek ses gelmeye başladı. Motoru yıkamıştım pompacı enjektör bobinleri ıslanmış olabilir dedi. Pompacıya gidecektim 500 mt gitmeden yağ lambası yandı stop ettim şimdi kurtarıcı bekliyorum neden yapar bilgisi olan var mı?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.