• 18-07-2021
  • 2019
  • 0
Coşkun Yardım İstiyor!

Tüm Uyarı Işıkları Yanıyor ve Kilometre Saati Sıfırlanıyor

  • Edirne
  • 2002 Volkswagen Polo 1.2

İyi günler aracım Volkswagen Polo n9 2002 1.2 47kw aracımdaki şikayetim araç sürüş halindeyken takodaki göstergeler sıfıra iniyor. Tüm lambalar yanıyor, kilometreyi ve saati sıfırlıyor ama araçta herhangi bir şekilde değişiklik olmuyor. Hızı aynı şekilde devam ediyor. Göstergeler saniye içinde geri geliyor sadece km ile saati sıfırlamış oluyor.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Böyle bir durumda bazı arıza kodlarının ECU'nun hafızasında saklanması gerekir. Bu kodlara bakarak daha net bir cevap verilebilir. Olası nedenleri soruyorsanız size birkaç neden sayabilirim:

Sürüş esnasında aracınızın ikaz lambaları aralıklı olarak yanıyor ve sönüyorsa arıza kontak anahtarı modülünden kaynaklanabilir. Herhangi bir kablo temassızlığı nedeniyle bir parazit yaşıyor olabilirsiniz.

Başka bir olasılık, akünüzdeki gevşek kablo bağlantıları, düşük voltaj veya kirli terminallerdir. Akünüzü bir ölçtürün derim. Ya da alternatörde ani dalgalanmalar, yüksek iniş çıkışlar olabilir. Bu da elektronik aksamlara zarar verebilir. Yine de alternatörün böyle bir soruna neden olması çok düşük bir ihtimaldir.

Diğer bir olasılık ise ABS tekerlek hız sensörlerinin arızalanmasıdır. Bu sensörler birçok elektronik sistemin kontrolünde önemli rol oynar. Sensörlerden biri arızalanırsa birçok arıza lambasının yanmasına sebep olabilir. Saydıklarım içinde en yüksek olasılık budur. Kontrollere buradan başlamanızı öneririm.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.