• 24-08-2021
  • 4980
  • 0
Emremx Yardım İstiyor!

Direksiyon Sertleşmesi

  • Ankara
  • 2012 Dacia Sandero Stepway

1 hafta önce aracımın şarj dinamosu arıza yaptı akabinde direksiyon sertleşti. Dinamo tamir edildiği halde direksiyon sertliği hala geçmedi sorun ne olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Şarj dinamosuna müdahale edildikten sonra direksiyon sertleşmesi oluştuysa şarj dinamosu kayışını kontrol ettiriniz. Bu kayışa alternatör kayışı, V kayışı, hidrolik direksiyon kayışı, devirdaim kayışı, serpantin kayışı gibi isimlerde verilir. Kayış, hasar görmüşse, aşınmışsa veya çatlamışsa gevşemesine ve direksiyonun sertleşmesine neden olur. Şarj dinamosunun arızalanmasına sebep veren de kayış olabilir. Şunu unutmayın ki, aracınızın bir parçası bozulduğunda neden bozulduğunu da sorgulayınız ve arızalanan parça ile ilgili diğer parçaları da kontrol ettiriniz.

Tekerleklerin basıncı azalmışsa, tekerlek hizalamaları yanlışsa, direksiyon hidrolik yağı akışında bir kısıtlama varsa, direksiyon hidrolik yağı seviyesi eksikse, sistemde hava varsa, yanlış hidrolik yağı kullanıldıysa direksiyon sertleşebilir. Direksiyonu çevirirken uğultu sesi varsa yağ seviyesini kontrol ediniz. Hidrolik yağ eksikse uygun yağ kullanarak tamamlayınız. Hidrolik yağın seviyesi iyi fakat uzun bir süredir değiştirmediyseniz yağ özelliğini kaybetmiş olabilir. Bu durumda bir tamirciye gidip değiştiriniz. Sorun bunlardan kaynaklanmıyorsa hidrolik direksiyon pompası, direksiyon kutusu (pinyon / kremayer) veya ön takımla ilgili herhangi bir arızadan şüphelenebilirsiniz. Bu gibi durumlarda çok daha farklı arıza belirtilerini de yaşamanız gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.