• 14-10-2021
  • 1734
  • 0
Serpil Yardım İstiyor!

Araba Sabah Çalışmıyor

  • Iğdır
  • 2004 Hyundai Accent Admire

2004 model Hyundai Accent Admire arabam var. İki yıldır sabahları çok çok zor çalışıyor. Ne benzin ne LPG almıyor. Arada giderken hız düşük ise yolun ortasında zınk diye duruyor. Benzin pompasını değıştirdik ama yine çalışmakta zorlanıyor. Neresine baktıralım, ne yapalım bir tavsiyede bulunur musunuz lütfen. Çok teşekkür ediyorum.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Ne yazık ki sorunuzun tek bir cevabı yoktur. Araç zor çalışıyor ve yavaşlarken stop ediyorsa ateşleme ve yakıt sistemi parçaları incelenmelidir. Motor arıza ışığı yanıyorsa ustanız öncelikle bir arıza tespit cihazıyla arıza kodlarını incelesin. Arıza kodları neyin yanlış gittiğine dair bir ipucu verecektir. En sık yapılan hata, detaylı bir inceleme yapılmadan (yakıt pompası gibi) parçaları değiştirmektir. Ateşleme bobini, bujiler, yakıt pompası rölesi, yakıt hatları, hava giriş hatları, vakum kaçakları, hava filtresi, O2 sensörleri, yakıt enjektörleri, gaz kelebeği, MAP sensörü vb. tüm ilgili kablolar ve bileşenler incelenmelidir. Hatta yakıt basıncı ve pistonların sıkıştırma stroku test edilmelidir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.