• 27-04-2022
  • 2344
  • 1
Ali Özgür Yardım İstiyor!

Motoru Yıkattım Motor Arıza Lambası Yanıyor

  • Niğde
  • 2008 Chevrolet Lacetti 1.6

Lacetti aracımın buji, filtre ve yağ bakımlarını yaptırdıktan sonra aynı gün motorunu da yıkattım. Arkasından motor arıza lambası yandı. P0300 ve p0341 kodları çıkıyor. Yalnız bu arıza ve kodlar LPG de çıkıyor benzinde arıza lambası yanmıyor. Lpg servisi bütün sistemi yenilememiz lazım fakat garanti veremem diyor. Motorcu ise arızayı sadece LPG'de yaptığı için sorunu LPG'cinin çözeceğini söylüyor. Acaba nasıl bir yol izlemeliyim. Kayseri, Adana, Mersin, Konya ve Ankara'ya gidebilirim önerebileceğiniz yer varsa.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motoru yıkatmak kabloların ve elektronik parçaların kısa devre yapmasına ve ateşleme ile ilgili sorunlara neden olabilir. Kritik parçalara su girdiği taktirde motor arıza ışığı yanacaktır. Bununla birlikte, genellikle motorda bir tekleme görülür. Buji, ateşleme bobini, LPG enjektör kablolarını ve konnektörlerini kontrol edin ve doğru şekilde takıldığından emin olun. Tüm ateşleme sistemi parçalarını kontrol ettikten sonra diğer fişleri ve bağlantıları kontrol edin. Hava filtresini çıkarın ve girişte su olmadığından emin olun. Kaputun altındaki ıslak ve nemli bağlantıları fön makinesi ile dikkatlice kurutun. P0341 arıza kodu eksantrik mili konum sensörü ile ilgilidir ve sensörün ECU ile iletişimi kaybettiğini gösterir. Ancak, bu her zaman eksantrik mili sensörünün arızalı olduğu anlamına gelmez. Eksantrik mili sensörü ve ECU kablolarını, fişlerini kontrol edin. Ayrıca, sensöre giden kablo demetini kontrol edin ve buji kablosuna çok yakın olmadığından emin olun, çünkü elektriksel bir parazite neden olur. Aracınızda teklemeler devam ediyorsa kullanmanız tavsiye edilmez çünkü katalizöre ve diğer bileşenlere zarar verebilirsiniz. Son olarak arıza kodlarını bir tarayıcı ile silin ve aracı yeniden test edin.

İşin iyi yanı, arıza lambasının yalnızca LPG'de yanmasıdır. Muhtemelen LPG enjektörlerinde veya kablolarında bir sorun teklemeye neden oluyordur. Yapacağı işe garanti vermeyen ve bütün sistemi yenilemek isteyen bir servisten uzak durmanız önerilir.

Ayrıca, motor bölmesini basınçlı su ile yıkamaktan kaçınmalısınız. Bu, aracınıza yapacağınız en büyük kötülüktür. Herhangi bir konnektöre iğne ucu kadar su girmesi çeşitli arızalara neden olabilir. Ek olarak, motora su püskürtmek kabloların ve çeşitli bileşenlerin korozyona uğramasına neden olur. Bunun yerine motor temizleme spreyleri veya balata spreyi gibi ürünleri kullanmanız tavsiye edilir. Bu ürünleri motora püskürttükten sonra 5-10 dakika bekleyip bir bezle silerseniz motorunuz ayna gibi parlayacaktır.

1 Yorum

Avatar
Hasan
26-08-2022 | Isparta

Aynısı benim otomatik araçta meydana geldi. Yok otomatik şanzıman sökülecek arıza öyle olur dediler bende arızadan 1 gün önce yıkattım 2 kablo bileşim sivicinden su girip oksitlenme yapmış sivic açtı ustanın 15 yaşındaki çırağı sprey sıktı geçti ama ustalar motor inecek şu kadar milyar dedi en az 10 yere götürdüm 2 sene sonunda 15 lik çırak ve 30 tl ye halloldu.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.