• 14-07-2016
  • 4793
  • 0
Ozan Yardım İstiyor!

2010 Citroen C4 LPG Önerisi

  • İzmir
  • 2010 Citroen C4 1.4 sx 16 valf

Aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum. Lakin Fransız araçlarında lpg de sorun yaşanıyor diye söylüyorlar. LPG takıldıktan sonra arıza ışığının sürekli yandığıyla ilgili de şikayetler var. Sizin bu konuyla ilgili fikriniz nedir? Ayrıca piyasada bir sürü marka var. Citroen için hangi marka lpg dönüşüm kitini önerirsiniz?

Uzman Görüşü

Sayın Ozan Bey,

Fransız araçların LPG'de sorun yaşadığı yanlış bir bilgidir. Renault, Citroen, Dacia ve Peugeot araçların birçok modeline sıkıntısız LPG uygulaması yapılabilmektedir. Yaşanan sorunların birçoğu ustanın konuya "Fransız" olmasından kaynaklanmaktadır. Yanlış kit seçimi, baştan savma montaj ve hazır kalibrasyon yaşanan sorunların başlıca sebebidir. Buna rağmen Citroen araçların daha hassas ve daha duyarlı bir yapısı olduğu, en ufak aksaklıkta elektronik donanımın uyarı verdiği bir gerçektir. LPG'de giderken yol bilgisayarı durumu benzin gibi algıladığından yanlış hesaplamalar yapmaktadır. Benzin gösterge seviyesi de doğal olarak düşmektedir. Bu durumu önlemek için ekstra PSA modülü takılması gerekmektedir. Bu sayede aracı stop edip, tekrar çalıştırdığınızda benzin göstergesi normal seviyeye gelir. BRC Sequent 32 aracınız için iyi bir seçenektir. EOBD bağlantısı sayesinde araç parametrelerini eksiksiz okuyup birebir benzinli halini taklit etmektedir. Bu sayede mükemmel kalibrasyon sağlar ve aracın zengin/fakir karışıma düşmesini önler.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.