• 08-09-2016
  • 3957
  • 0
Yavuz Yardım İstiyor!

LPG Motor Arıza Lambası Yanıyor

  • Osmaniye
  • 2004 Honda Civic 1.6 LS otomatik

Aracımda motor arıza lambası yanıyor. Servis aracın beynine bağlandığında fakir hava yakıt karışımı hatası alıyor. Sorunun lpg kaynaklı olduğunu söylüyor. Lpg ayarı bilgisayarla yapılıyor. Belli bir süre lamba yanmadan sürüyorum ancak yeniden lamba yanıyor ve aynı hatayı veriyor. Lpg markası BRC. Ne yapmamı önerirsiniz ?

Uzman Görüşü

Sayın Yavuz Bey,

Araç sizinde söylediğiniz gibi fakir karışıma düştüğü için arıza lambasını yakmaktadır. Yani motora hava çok, yakıt az geliyor. Öncelikle iyi bir BRC yetkili servisine gidip; Enjektör nozulleri doğru takılmış mı, enjektör hortum mesafeleri orantılı mı, enjektör tipi ve sıralaması doğru yapılmış mı, MAP (basınç sensörü) ve ECU milisaniye değerleri doğru mu kontrol ettirin. Montajda hata yoksa araca yapıştırma değil, özgün ayar (kalibrasyon) yaptırın. Gaz aldığınız istasyonu değiştirin ve mutlaka kaliteli, bilinen marka istasyonlardan yakıt alın. Sorun devam ederse oksijen sensörünün değişmesi gerekebilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.