• 19-12-2025
  • 15
  • 0
Tolga Yardım İstiyor!

Rölanti ve Gaz Yememe Sorunu

  • Muğla
  • 2005 Peugeot 407 Sedan

2005 model peugeot 2.0 benzinli lpg li aracım var. Sabahları aracımı çalıştırdığımda ısınması için 6-7 dakika beklemek zorunda kalıyorum. Yoksa araç arıza lambası yakıp motor kendini korumaya alıyor. Tabi araç ısınana kadar çiğ yakıt atıyor egzostan. Şu an sorun dahada ilerledi ve çalıştırdığım zaman biraz gidip durunca aracın rolantisi yükselip takılı kalıyor ve gaz yemiyor. Sorun neden kaynaklı olabilir?

Uzman Görüşü

Geçmiş olsun. Anlattığınız belirtiler tek tek değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi gereken bir duruma işaret ediyor ve bu tip sorunlar 407’lerde sık görülür.

Sabah çalıştırınca motorun çiğ yakıt atması, ısınmadan kullanıldığında arıza lambası yakması ve zamanla rölantinin yükselip gaz yememesi; motorun soğuk–sıcak karışımını doğru ayarlayamadığını gösterir. Yani motor mekanik olarak değil, yönetim tarafında sorun yaşıyor.

Bu araçlarda en sık karşılaşılan neden motor suyu sıcaklık sensörüdür (hararet müşürü). Sensör hatalı ölçüm yapınca motor beyni aracı sürekli soğuk zanneder, fazla yakıt gönderir. Bu yüzden egzozdan çiğ yakıt kokusu gelir, motor boğulur ve ısınınca arıza lambası yakıp kendini korumaya alır. Gösterge normal olsa bile bu sensör arızalı olabilir.

Buna ek olarak boğaz kelebeği kirlenmesi veya adaptasyon bozukluğu çok sık rastlanan bir durumdur. Kelebek kirliyse rölanti yükselir, orada takılı kalır ve gaz tepkisi kaybolur. Temizlikten sonra mutlaka adaptasyon yapılması gerekir, aksi halde sorun devam eder.

LPG’li olması da işi biraz daha hassas hale getiriyor. Benzinde tam düzgün çalışmayan bir motorda LPG ayarı yapılmışsa, beyin yakıt değerlerini iyice şaşırır ve bu tip problemler ağırlaşır. Önce araç saf benzinde sorunsuz çalışmalı.

Özetle:

  • Motor suyu sıcaklık sensörü kontrol edilmeli

  • Boğaz kelebeği temizlenip adaptasyonu yapılmalı

  • Hava ölçümü (MAP) ve lambda değerlerine bakılmalı

  • LPG ayarı en sona bırakılmalı

Bu şekilde ilerlenirse parça parça masraf yapmadan sorun büyük ihtimalle çözülecektir. Motor, segman, supap gibi ağır bir problem tarif etmiyorsunuz; daha çok sensör ve karışım yönetimi kaynaklı bir arıza görünüyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.