• 28-10-2016
  • 11581
  • 1
Yunus Yardım İstiyor!

Araç Su Eksiltiyor Conta Yanık Olabilir mi?

  • Yozgat
  • 1996 Opel Vectra B

Arkadaşlar bende 96 model 2000 motor vectra b var. 1 ay önce motor hararet yaptı ve ibre kırmızıyı gördü. Gaz almaya girdiğimde kendisi stop etti. Tamirci devir daim motoru arızalı dedi değiştirdi. Şimdilerde 200 km yarım litre su eksiltiyor. Motor yağında köpürme falan yok, su bidonunda yağ falan gelmiyor contamı yakmıştır yoksa normal mi? Anlayan varsa yardımcı olabilir mi? Ha bu arada rölanti motoru arızalıydı yavaşlayınca stop ediyordu. Ustaya sordum conta yanık olsa anlaşılırdı diyor. Bilmiyorum size sorayım dedim. Tamirden sonra 400km falan yol yaptım sadece su eksiltiyor.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle aracınızda su kaçağı olup olmadığını kontrol edin. Aracı rölantide çalıştırın ve ara ara gaz vererek devirdaim, radyatör ve hortumları kontrol edin. Eksilen suyun içe yada dışa akması mümkündür. Suyun kalorifer peteğine verip vermediğine de baktırınız. Şayet su kaçağı buralardan kaynaklanmıyorsa aracın egzoz sisteminden beyaz duman ve su damlacıkları gelip gelmediğini kontrol ediniz. Conta yakmış araçta motor suyu yanma odasına karışacağından aracın çekişinde düşüklük, titreme ve stop etme gibi sorunlar yaşanır. Bu durumda yanma odasındaki su buharlaşarak egsozdan atılır. Radyatör hortumlarınızın kıvamına da bakınız. Eğer aşırı sertse araç conta yakmıştır.

Aracın contası yanıksa ve ısrarla kullanmaya devam ederseniz motorda daha büyük hasarların oluşmasına yol açarsınız.

1 Yorum

Avatar
Engincan Eskici
08-02-2022 | Kayseri

Arkadaşlar bende 96 model 2000 motor vectra b var araba hararet yaptı yaptıkdan sonra lpg ye geçmemeye başladı. Bir kaç ustaya gösterdim conta yanık değil hortumlarda şişirme ve yedek su deposunda eksiltme yok ve kaynatması da yok contam yanıkmıdır?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.