• 20-05-2017
  • 3977
  • 1
Ahmet Yardım İstiyor!

Lpg Sorunu

  • Osmaniye
  • 2013 Opel Astra H

İyi günler,

Benim aracım Landirenzo lpg li Opel Astra h 2013 model. Aracım ilk çalıştığında benzinden LPG'ye geçerken devir düşüp stop ediyor. Bunu günde bir defa motor soğukken yapıyor. Servise götürdüm bir şey yok dediler. LPG servisine gittim filtre değiştirdiler, temizliğini, ayarını yaptılar ama yine yapıyor. Şimdi bir kaç usta da diyor ki ya benzin pompası yada boğaz kelebeği olabilir diyor. Ustanın biri de çelik piston taktırmak gerek dedi ama ben 2013 model araba dedim gerek yok diye düşündüm bir yardımcı olabilirmisiniz.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Yaşadığınız sorun enjektörlerde biriken tortu ve pisliklerden kaynaklanabilir. Özellikle ilk çalıştırmada motor soğuk olduğu için enjektörlerin uçlarında biriken pislikler katı durumdadır. Motorun ısınması ile birlikte enjektörler açılır ve durum normale döner. Enjektörleri kontrol ettirmenizi ve temizletmenizi öneririz.

Çelik supap dönüşümü ise tamamen farklı bir olaydır. Usta kendisine iş çıkartmaya çalışmış. Supaplarla ilgili bir sorun yaşadığınızda çelik supap dönüşümünü düşünebilirsiniz.

 

1 Yorum

Avatar
Polat
01-06-2017 | Kayseri

Pire için yorgan yakmak denir buna. Her stop eden arabaya felaket senaryoları yazıyorlar. Hocam filtreleri değiştirmiş ve ayarını yaptırmışsan sistemi bilgisayara bağlat. Bi parçada arıza varsa zaten bilgisayarda ortaya çıkar. Tekleme sebebi ya enjektörler işiyordur, ya kesici bozuktur.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.