• 21-11-2017
  • 4301
  • 0
Şahin Yardım İstiyor!

Octavia Stop Etme Sorunu

  • Çorum
  • 2000 Skoda Octavia

S.a ustam,

Aracım 2000 model Octavia. Aracı çalıştırdığımda devir saati en alta 2-3 kez inip inip çıkıyor. Stop edecek gibi oluyor ama rölanti düzeliyor. Ancak araç gaza geçince stop ediyor. Gaza geçince stop etmemesi için gaza bastığımda ise araç gaz yemiyor ve silkeleme yapıyor. Gazı yakamıyor. Ayrıca motor yağ kapağında su damlacıklari ve sarımsı bir oluşum var. Yağda da suda da eksiltme yok ustam neden yapabilir?

Uzman Görüşü

Aleyküm selam,

Eğer yağ ve su eksiltme yoksa korkulacak bir durum söz konusu değildir. Yağ kapağında gördüğünüz sarımtrak madde, motor yağının buharlaşmasından meydana gelir. Genellikle soğuk havalarda kısa mesafe yol yapan, motor henüz ısınmadan stop edilen araçlarda daha sık görülür. Ayrıca, motor yağına herhangi bir katkı maddesi koymuşsanız da bu durum görülebilir. Sadece aracınızın motor üreticisinin tavsiye ettiği, kaliteli yağları kullanmaya özen gösteriniz.

Yaşadığınız soruna olası nedenler

Araç ilk çalıştırmada devir dalgalanması yaşanıyorsa, sorun rölanti kontrol valfi arızasından, motor hava kaçaklarından ya da boğaz kelebeği kirlenmesinden kaynaklanabilir. Aracın LPG'ye geçince stop etmesi ise fakir karışım hatasından meydana gelir. Yani araca yeteri kadar yakıt gelmiyordur. Ya da yakıt geliyor ateşleme ile ilgili problemler yaşıyorsunuzdur. Bu durum bitik bujilerden veya ateşleme bobinlerinden kaynaklanabilir.

Özetle aracın hava-yakıt karışımında yaşanan problemler ya da ateşleme sistemindeki arızalar rölantide dalgalanma, silkeleme, tekleme, stop etme gibi sorunlara sebep olur. Aracın bilgisayar cihazına bağlanarak kontrol edilmesi ve yeniden LPG ayarlarının yapılması gerekir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.