• 21-11-2017
  • 6789
  • 1
Erdal Eren Yardım İstiyor!

Otomatik Vites Küçültürken Silkeleme

  • Avrupa
  • 2005 Renault Megane 2

2005 model benzinli tüplü Megane 2 otomatik arabam vites küçültmelerde sarsıntı yapıyor. Vites büyültürken sorun yok. Sadece frenleyip otomatik vites küçülürken silkeliyor ve bu durum sadece gaz takıldığı zaman oluyor. Yani normalde giderken ayağımı gazdan çektiğimde, anlık tüketim değeri "0" oluyor, o zaman sorun yok. Fakat bazen ayağımı gazdan çekip frene bastığım halde gaz hafiften takılı kalıyor ve anlık tüketim değeri 3.1-3.2-3.3-3.5 gibi değerlerde dolaşıyor ve bu sırada frene bastığım için araba yavaşlıyor. Tam bu durumda vites küçültmeleri sarsıntılı oluyor. Bunun sebebi nedir? İlginiz için çok teşekkür ediyorum kolaylıklar dilerim.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın teklemesi, silkelemesi yüzlerce sebepten dolayı meydana gelebilir. Bu yüzden arızanın tanısını bulmak ve çözüme ulaştırmak kolay değildir. Aracınızın bilgisayar ortamına bağlanarak arıza tespitinin yapılması gereklidir. Ancak bu şekilde arızanın kaynağı ve sebepleri bulunabilir.

Sorunuz direkt olarak şanzımandan kaynaklı gibi görünse de silkelemenin sebebi ateşleme, yakıt sisteminden veya hatalı okuyan/arızalı sensörlerden kaynaklanabilir.

Yapmanız gereken ilk iş aracınızın şanzıman bakımlarını (eğer yapılmamışsa) yaptırmaktır. Uzun süreler boyunca şanzıman bakımı yaptırılmamışsa vites geçişlerinde vuruntu, silkeleme gibi sorunlarla karşılaşmanız normaldir. Şanzıman yağı ömrünü tamamlamış ve özelliğini yitirmişse bu tip sorunlara yol açabilir. Şanzıman beyni yağ basıncını tam olarak ayarlamazsa yine viteste kararsızlık yaşanabilir ve silkelemeye yol açabilir. Yeniden yazılım güncellemesi gerekebilir.

Saygılar

1 Yorum

Avatar
Ali Osman Kurt
27-05-2018 | Sakarya

Megane 2 otamatik vites araç boşta çalışır vaziyette frene bastığımda rölanti yükseliyor sorun nedir şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim saygılar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.