• 06-12-2017
  • 4001
  • 2
Berke Recber Yardım İstiyor!

LPG'de Titreme ve Uğultu Sorunu

  • İstanbul
  • 2005 Mercedes Benz C180K W203

Aracım C180K 2005 model 1.8 kompressör otomatik vites 230 bin km de. Üzerinde Zavoli sıralı sistem LPG mevcut. Son 1 aydır motor lambası yanıyor. Motor soğukken lpg ye geçmiyor. Çalışırken uğultu var. Durma anında titreme yapıyor. Bu titremede yeni başladı benzinde sorun yok saat gibi. Bu sorunların çözümü nedir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Motor arıza lambasının yanmasına bir çok etken neden olabilir. Öncelikle aracın ayarlarının kontrol edilmesi gerekir. Zengin ya da fakir karışım meydana gelmişse, bu durum arıza lambasını yakar. Özellikle soğuk havalarda, aracın motoru daha ısınmadan LPG'ye geçmesi, MAP, ECU ve enjektör gibi parçaların arıza yapması da motor arıza lambasını yakabilir.

LPG'nin tam olarak buharlaşabilmesi için motorun 40 derece ısıya erişmesi gerekir. Eğer bu durum daha erkene alınmışsa araç LPG'ye geçmez ya da sarsıntılı çalışır. Tekleme, titreme ve hatta stop etme sorunları yaşanabilir.

Aracınız güçlü bir motora sahip olduğu için regülatör yetersiz geliyor, motoru besleyemiyor ve diyaframı dağıtmış olabilir. Yırtık diyafram yaşadığınız sorunlara ve uğultuya yol açabilir.

Sonuç olarak aracınızın iyi bir LPG ustası tarafından elle ve bilgisayarla kontrol edilmesi gerekir.

2 Yorum

Avatar
Şahin29
30-12-2018 | Antalya

W 203 220cdi otomatik 2001 model 228000 km. Sorun hava sıcaklığı 10 derece altına düşünce motoru ilk çalıştırınca sarsıntılı çalışması bu durumda d ye veya r ye takıp hareket edince hızlı hareket ediyo gaza basmadan frene basınca motor stop ediyor bu arada gaz verilmediği halde yoğun siyah duman atıyor bu durum sadece soğuk havalarda oluyor. Eğer soğukda 1 dakika rolantide çalıştırıp beklenirse duman atmada stop sorunuda yaşanmıyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Avatar
Faruk Akbaba
01-10-2018 | Bursa

Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim. Bende 2006 w203 kompresör var. Bende 180.000 km den sonra Atiker gaz taktırdım. Titreme yaptı vuruntulu çalıştı. Hatta ve hatta son zamanlar yolda stop etti. Yetkili servise gittim. Özel servise gittim. O iyi usta dediler gittim bu şahane dediler gittim. O bu işin doktoru dediler gittim. En son arabayı satayım diye düşünmeye bile başladım. Ama arabamı çok seviyorum. Ne yapayım derken gerçekten muazzam bir ustaya denk geldim. Sorunlarımı söyledim. Baktı ve gaz ustaları manifoldun gazla entegresini yaparken manifold borusunu oturtmadan gelişi güzel taktığını ve bu işin gerçekten bu model arabalarda epeyce zor olduğunu ve LPG ustalarının da çok fazla uğraşmadan yerleştirdiğini söyledi. Açtık baktık ve gerçekten dediği gibi olduğunu bana da gösterdi. Yaptı gerçekten sorun kalmadı. Bu arada birde emme borusunun fanın önünden geçen kalın borunun da zamanla sürtünerek milimetrik ince bir delik olduğunu ve buna yama yaptırdığını söyledi. Arkadaşlar Allah razı olsun ustamdan 10 numara oldu. Artık ne turlama nede sarsıntı var. Dediklerimi kontrol ettirin. Ama işini gerçekten seven bir ustaya gitmelisiniz. Çok paralar verdim fakir karışımı dediler onu dediler bunu dediler çok paramı aldılar. Helal olmasın onlara. Dediğimi yapıp kontrol ederseniz sizde mutlu olabilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.