• 06-12-2017
  • 15734
  • 2
Göksel Yardım İstiyor!

Opel Corsa Hararet Sorunu

  • İzmir
  • 2006 Opel Corsa

İyi günler,

2006 Opel Corsa 1,3 dizel aracım var. Aracımın sorunu ilk çalıştırmadan 15 kilometre sonra hararet 80 dereceye geliyor. Aracı alalı yaz kış 80 derecede çalışıyor. Kalorifer yola çıktıktan 2 kilometre sonra sıcak hava üflemeye başlıyor. Motor ısındıktan sonra ve yolda ilerlerken hararet sabit 80 derece duruyor düşmüyor. Rölantide çalışırken, kırmızı ışıkta falan beklerken hararet 50-60 dereceye kadar düşüyor. Tekrar hareket edince sıcaklık derecesi normale dönüyor nedeni ne olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Bir çok araç markası için motor ısısı 88-92 C° arası idealdir. Fakat farklı motorların farklı ideal çalışma ısıları olabiliyor. Aşırı sıcak havalarda ve kullanım şarlarına göre hararet 100 C°'ye kadar çıkabilir. Yine çok soğuk havalarda, yokuş aşağı vitesi boşa atma, rölantide bekleme, vb. durumlarda hararet 80 C° kadar düşebilir. Sizin aracın hararet göstergesinin sürekli 80 C° durması normal değildir. Aracınız için ideal motor ısısı 88-92 C°'dir. Yaklaşık 2 km. sonra kaloriferin sıcak hava üflemesi normaldir.

Hararet yükseldiği zaman termostat devreye girer ve suyun önünü açarak devirdaim yapmasını sağlar. Ayrıca fan müşürü radyatör fanını devreye sokarak takviyede bulunur. Hararet düştüğü zaman ise termostat suyun önünü kapatır ve aracın ideal sıcaklığa erişmesini sağlar.

Aracınızın termostatı arızalanmış veya kaçırıyor olabilir. Ya da fan müşürü arızalı olduğu için radyatör fanınız gereğinden fazla çalışıyor ve motorun ideal ısıya erişmesini engelliyor olabilir. Kontrol ettirmeniz gerekir.

2 Yorum

Avatar
YsN06
06-04-2023 | Ankara

Arkadaşlar merhaba, 2003 1.7 Corsa c aracımda su dolum kapağından su kaçırıyor az bı terletme buharlaşma şeklinde vardı önceden hiç su eksiltmiyordu ben kapag deyistiriyim oda kalmasın dedim bitane kapak aldım deyistirdim suyu kople bosalttı daha sonra 800 lira verip bidonu ve 300 liraya kapagı deyistirdim termostat deyisti ama hala aynı problem devam ediyor normal 90 100 km hızla bir sorun yok ama biraz 120 130 140 Lara çıktığım zaman hararet yükseliyor hortumlar şişiyor ve suyu kapak kenarından boşaltıyor hararetim hiç 80 geçmiyordu şimdi 85 90 geliyor ve suyu boşaltıyor bir çok ustaya gittim ama üst kapak sökülecek deniliyor ama conta yanmasına dair hiç belirti yok yağa su karistirma duman atma vs belirtiler yok tekleme yok dalgalı çalışma yok ama bu sorun ilk kapağı deyistirdigimde basladı eski kapağında aynı gün içinde malesef böyle bir durum olacagını düşünmeden attım arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum teşekürler

Avatar
Ramazan karacan
05-08-2021 | Gaziantep

Merhabalar 2005 model 1.3 cdtı aracım var şehir içinde kullanımda sorun yok hararet normal seviyelerde ancak uzun yolculuklarda hız 120 ve üstüne çıktığında 100 dereceye kadar çıkıyor özellikle yokuş tirmanislarinda 80 km Hz kadar düşmeme rağmen motor sıcaklığı ancak 90 derecelere kadar iniyor nedeni ne olabilir acaba termostat devirdayim pompası değişti

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.