• 07-12-2017
  • 15276
  • 20
Emre Yardım İstiyor!

Ford Connect Hararet Sorunu

  • Kars/Sarıkamış
  • 2007 Ford Connect

2007 Ford Connect 110 glx aracımda vantilatör kayışı koptu ve direksiyon sertleşti. Hararet sona vurdu ama arabayı fazla zorlamadan 3 km kadar sanayiye götürdüm. Kayış değişti. 1 hafta sonra araç beyaz duman atmaya başladı. Öyle bir duman ki arkadan gelen araçlar peşimden gelemez oldu. Sonra dediler ki conta yakmış conta değiştirdim. Sorun aynı... "Motor hava alıyor" dediler, üst kapağı törpülediler. Sorun aynı... Dediler üst kapak da çatlak var kapağı değiştirdim. Sorun devam etti... En son EGR valfini değiştirdiler sorun düzeldi. Beyaz duman atmıyor. Ama şimdi de biraz zorlayınca hararet sona vuruyor. Radyatör değiştirdim, termostat değiştirdim, devir daim kontrol ettim, hortumu çekince suyu devir ediyor baktım. Antifriz deposunu açınca hava boşaltıyor köpürüyor. Sorun ne olabilir??

Uzman Görüşü

Sayın Emre Bey,

Aracınızın motorunda soruna sebep olacak tüm ihtimallere müdahale edilmiş. Hararet yapan aracın conta yakması kaçınılmazdır. Beyaz duman, contanın yanması sonucu aracın yanma odasına karışan soğutma sistemi sıvısından kaynaklanır. Motor açıldıktan sonra tüm kontroller yapılır ve arızalar giderildikten sonra araç test edilerek müşteriye teslim edilir. EGR valfi arızalarında araç siyah duman atar, yakıt tüketimi artar, motorda sarsıntılar meydana gelir ve araç çekişten düşer. Yakıt artıkları nedeni ile kurum ve katran oluşarak EGR tıkanır. EGR temizliği ve bakımı yapılır ve gerçekten arızalı ise değiştirilir.

Aracınızın hararet yapmasına birçok neden sebep olabilir. Arızalı termostat ve fan müşürü, kayışın gevşek olması, fan pervanesi arızası, radyatör tıkanıklığı, radyatörün su eksiltmesi, soğutma sisteminin hava yapması başlıca sebeplerden sayılabilir. Siz zaten gereken tüm kontrolleri yapmış ve değiştirmişsiniz. Sorun büyük ihtimalle yapılan işçilikten kaynaklanıyor. Öncelikle araçta su eksiltme var mı kontrol edilmelidir. Araca yapılan işlemlerden sonra radyatörün havası alınmamış olabilir. (yeni model araçların çoğu, motor çalıştıkça radyatör havasını kendisi alır) Değiştirilen vantilatör kayışının gerginliğini kontrol ediniz. Kayışın 1-1,5 cm esnemesi gerekir. Aşırı gevşekse harareti yükseltir. Aracınıza konulan yağın uygun olup olmadığını öğreniniz. Viskozitesi kalın, uyumsuz bir yağ koyulmuşsa krankı yoracak ve soğuk motorun çalışması zorlaşacaktır. Son olarak ateşleme sistemini kontrol ettiriniz. Araç zengin karışımda ya da zamansız ateşleme yapıyor olabilir.

Antifirizin köpürmesi, sıvının eksik olduğunu ya da soğutma sisteminde hava olduğunu gösterir. Conta değişimi yapan ustayı değiştirmeniz ve tecrübeli bir ustaya başvurmanız önerilir.

20 Yorum

Avatar
Umut Güner
18-09-2022 | İstanbul

Lütfen bana hararet konusunda yardım edin. Hanginiz çözdü bu problemi!!!

Avatar
Efe Özer
31-08-2022 | Sakarya

Sorunu çözebilen var mı bendede aynı sorun var? Bayırda hararet çıkıyor ama su kaynatmıyor. Termostat, devirdaim, müşür herşeyi değiştik sorunu bulamıyoruz.

Avatar
Ali Can Tunçer
19-08-2022 | İstanbul

Ford Connect 2010 model aracım var. Aynı sorun bendede var. Sorunu çözen var mı ya da bilen. Aracımda termostat, radyatör hortumları, yağ soğutucu, hararet müşürü, V kayışı aklınıza ne geliyorsa su soğutma sisteminde değişti. Aracın contası bile değişti. Sonuç aynı bilen varsa yardıma ihtiyacım var. Hiçbir usta çözemiyor.

Avatar
Hanifi
06-05-2022 | Çorum

140 devirde araba hararet göstergesi 120 hatta 140 kadar yükseliyor sebebi nedir acaba?

Avatar
Türker Üner
24-10-2021 | Balıkesir

Benim 2006 model 90 lık olanından var. Benim araçta da aynı sorun var. Su aksamıyla ilgili ne varsa hepsi değişti, radyatör, devirdaim, termostat, su kabı, hortumlar aklınıza ne gelirse değiştirildi ama aracım rampaya çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra hararet yavaş yavaş yükselip motorun gücünü düşürüyor. Aracın gitmesine engel oluyor. Düzlüğe çıkınca hararet normale dönüyor. Kafayı sıyırma, aracı satma düzeyine kadar geldim. Lütfen yardım edin

Avatar
Selami
28-08-2021 | İstanbul

Sorunu çözen yok sanırım rampada hararet sorununu

Avatar
Ömer Altun
11-07-2021 | Siirt

Selam arkadaşlar 2011 110 ps connect var bende rampa çıktığımda hararet yükseliyordu sanayide ikinci fan devreye girmiyordu sorun halledildi ama yine de çok dik bi rampaya çıktığımda hararet yükseliyor düzlükte tekrar normale düşüyor bilgisi olan bana ulaşabilirmi? 05448224098

Avatar
Kadir
29-04-2021 | İstanbul

2010 cornetim var arabam yokuşta hararet göstergesi yükseliyor bayağıda oldu bu arada triger koptu motor yapıldı ve aynı sorun devam ediyor termostat falanda değişti ama yine aynı neden olabilir bana bir bigi verirseniz sevinirim.

Avatar
Ersan Küçükyılmaz
11-02-2021 | Karabük

Ramazan kaya kardesim ayni sorun bendede var cozebildinmi bi bilgi ver allah askina. Numaram 0533 571 81 72

Avatar
Ramazan Kaya
15-12-2020 | Konya

Ford Connect 2007 model yokuşa çıkarken hararet ibaresi kalkıyor. Yokuşu inince hararet ibresi geri aynı yerine geliyor su eksiltme yok neden olur?

Avatar
Ayşe
06-11-2020 | Yozgat

Ford cornet 110 luk arabam var. Yağ pompası delinmiş değiştirildi halen hararet sorunu devam ediyor.

Avatar
Mehmet
27-05-2020 | Samsun

Selam bende 2008 110 luk connect var 1. ve 2. viteste rampada hararet göstergesi sona yaklaşıyor ne yapmalıyım?

Avatar
Yakup
12-02-2020 | Kahramanmaraş

Selam. Benim aracım fan açmıyor du malum contayı yaktım. 2000 lira harcadım yaptırdım. Ama halen fan açmıyor. Hararetse 90 ı geçmiyor. Lütfen çözüm varmı başından geçen?

Avatar
Selim
31-12-2019 | Manisa / Soma

Benimde 2005 connectim var. 4-5 gündür yokuşta hararet 90 da ama rampa inerken sıfırda. Termostat değişti, müşür değişti, kalorifer ısıtmasında sıkıntı yok arabada durulmuyor ama neden yokuş inerken düşüyor hararet anlamadım. Başına gelen var mı? Bulamadık ustalar bişey yok diyor ama huzursuzum.

Avatar
Bayram
28-10-2019 | İstanbul

Arkadaşlar size söyleyeceğim parçayı değişin bana dua edeceksiniz Ford connect araçlarında EGR SOĞUTUCU vardır. Bu parçadan egzoz gazı geçer yanmayan yakıt bi daha yansın diye 800 derecelerde tabi bu gazı soğutmak için motor suyu kullanılıyor. Eğer bu soğutucu delindiği zaman egzoz gazı motor suyuna giriyor ve araç hararet yapıyor sanki conta yanıkmış gibi ama kesinlikle conta yanık değil ve eğer aracı stop edip bi müddet beklettiğiniz zaman çalıştırdığınızda yoğun bi buhar atar egzozdan. Bunun sebebi su yanma odalarına giriyor o esnada 2 veya 3 dakika sürer bu deliğin büyüklüğüne göre değişir. Bizzat yaşanmıştır ben conta yaptırdım olmadı yabancı sitelerden araştırıp buldum size tavsiyem bizim ustalardan bişey beklemeyin adamlar daha doğru düzgün EGR'nin ne olduğunu bile bilmiyorlar ve bu arada bu 1.8 connect ve Focus lar için geçerlidir.

Avatar
Ramazan Karakurt
17-08-2019 | Kırşehir

Arkadaşlar bende 2007 kornet var hararet yapıyor hararete dahil değişecek ne parça varsa değiştirdim fakat sorunu gideremedim. Bana yardımcı olacak usta veya bu sorun başından geçenler cevap verirse sevinirim.

Avatar
Serdar
14-08-2019 | Bursa

Aracımda termostat, devirdaim, radyatör, motor contası ve ısı müşürü her şey yeni ama rampalarda fazla sıkıştığında hararet çıkıyor. 150 ile falan gittiğim zaman hala çıkıyor. Normal gittiğim zaman bir şey yok ama sıkışmalar daha Red çıkıyor. Conta vesaire hepsi yeni. Neden olabilir acaba turboyu da yeni taktırmıştım yardımcı olursanız memnun olurum.

Avatar
Mert
28-06-2019 | Gaziantep

90 lik cornet rampada gaza yuklenince hararet normal rampayi asinca yani ayagimi gazdan cekince hararet yukseliyor

Avatar
İsmail Çalık
04-12-2018 | Ankara

2007 110'luk kornet hararet ibresi yetmişin üstüne çıkmıyor ve kalorifer ısıtmıyor neden?

Avatar
Erdoğan Şimşek
25-11-2018 | Ankara

Aynı sorun benim 2011 Connect'de var. Bana da kapak çatlak yada conta yanık dediler hiç aklıma yatmadı. Araba resmen arkadan buhar atıyor. Ustaların dediğini bilmem ama yağda köpürme yok, suda yağlanma yok. Günlük 1 litre su eksiltiyor. Biraz araştırdım ama emin olamadım. Egr valfinin soğutucusu var. Sanki o parça suyla soğutuyorda parçadaki çatlaktan su egzoza karışıyor ve hem eksiltme yapıyor hemde buhar atıyor gibi geldi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.