• 04-04-2018
  • 3751
  • 0
Gkhn Yardım İstiyor!

Atiker Atikfast, Atiker Gold, BRC mi?

  • Denizli
  • 1999 Opel Astra G CD

Aracımız henüz 50000 km ve benzine yetişemiyorum. En uygun LPG kiti hangisidir? Atiker Atikfast, Atiker Gold, BRC mi? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınıza tüm sistemler uyum sağlar. İyi bir montaj sonrası problem yaşamazsınız. En iyi LPG sistemi diye birşey yoktur. Tüm sistemlerde aynı tasarruf ve performans değerlerini elde edersiniz. Takılacak kit aracın motor tipine, beygir gücüne, turbosuna, start & stop vs. özelliklerine uygun olarak seçilir. Ayrıca sistemin kendisini ne kadar sürede amorti edeceğini hesaplamak için yıllık yapılan kilometre de bir etken olarak değerlendirilir.

Sistemler ithal ve yerli olarak ikiye ayrılır. Yerli üretim ucuz, ithal sistemler ise dövize endeksli olduğu için daha pahalı olur. Takılacak sistemin servis ağı, garanti şartları, malzeme kalitesi, yedek parça desteği ve fiyat seçenekleri değerlendirilir. Buna göre avantajları ve dezavantajları öne çıkar. Bana göre malzeme kalitesi düşük fakat fiyatı ekonomik bir sistem en iyisiyken, size göre malzeme kalitesi yüksek fakat fiyatı iki katı olan bir sistem daha iyi olabilir. Ürünün işçilik ve montaj aşaması ileride yaşanacak sorunların yarısını oluşturur.

Atiker Atikfast aracınız için ideal bir seçim olacaktır. Atiker Gold yerine BRC sistemini tercih edebilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.