• 01-08-2018
  • 2404
  • 0
Kadir Yardım İstiyor!

Araçta İlk Benzinden Gaza Geçerken Boğulma Oluyor

  • Konya
  • 2000 Skoda octavia 2000

Araçta ilk çalıstırmada benzinden gaza geçerken boğulma gibi oluyor sonra ısınınca problem kalkıyordu. Ayar yaptırdım usta olanını bozdu devir saatinde dalgalanmalar başladı. Yapamayınca eski ayara tekrar aldı ama yakıt arttı kendim gaz kelebeğini sökmeden balata spreyi sıkmıştım. Ne yapacagımı şaşırdım far klima açınca dalgalanma çekiş düşüsü vs oldu. Ne yapayım bana bi akıl verin?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle aracınızın LPG enjektörlerini kontrol ettiriniz. Enjektörlerden birinin arızalı olması veya debi ayarlarının yanlış olması durumunda rölanti dalgalanması yaşayabilirsiniz. Enjektör kablolarını ve sıralamasını kontrol ettiriniz. Aracın benzinden LPG'ye geçiş ısısı 35-40 derece olmalıdır. Bundan daha düşük ise rölanti ve tekleme sorunlarına yol açabilir. LPG regülatörünün diyaframı sertleşmiş veya yırtılmış olabilir. Ya da basıncının tekrar ayarlanması gerekebilir kontrol ettiriniz. Ecu arızalı ise veya içerisine su kaçmışsa rölanti sorununa yol açabilir.

LPG sistemi dışında rölanti sorunlarına termostatın arızalı olması, boğaz kelebeğinin kirlenmesi, buji ve buji kabloları, rölanti motorunun veya EGR valfinin kirlenmesi yol açabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.