• 31-08-2018
  • 9482
  • 0
Hasan Yardım İstiyor!

Kırmızı Antifiriz Yerine Mavi Antifiriz Koydular

  • Şırnak
  • 2010 Opel Astra J 1.6 Atmosferik

Devirdaim pompasını değiştirmek için aracı sanayiye bıraktım, öncesinde kırmızı antifriz vardı, pompayı değiştirdikten sonra mavi antifiriz koymuşlar, herhangi bir sıkıntı olur mu?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızda herhangi bir sıkıntı olmaz. Kırmızı antifiriz organik, mavi antifiriz ise klasik inhibitörler içerir. Yani reaksiyonları farklıdır. Kırmızı antifirizlerin ömrü ve temizleme gücü daha fazladır. Özellikle eski model araçlarda kırmızı antifiriz kullanıldığında kurumları ve pasları daha iyi çıkaracağından radyatörde delinmelere yol açabilir. Bu sebeple aracın ekipman özelliklerine uygun antifiriz eklenmelidir.

Japonya’da üretilen otomobillerde genellikle kırmızı renkte antifriz kullanılıyor. Avrupa ve Uzak Doğu menşeli otomobillerde genellikle mavi ya da kırmızı, Amerikan menşeli otomobillerde ise yeşil ya da turuncu antifriz tercih ediliyor.

Antifiriz konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli husus, özellikle organik ve klasik antifirizi birbirine karıştırmamanız. Bu kimyasal karışım antifirizin özelliğini kaybetmesine yol açmaktadır.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.