• 03-11-2018
  • 2096
  • 0
Hasan Özdemir Yardım İstiyor!

Aracım Stop Etti Vurdurunca da Çalışmadı

  • Sivas
  • 2001 Hyundai Accent

Aracım kırmızı ışığa yaklaşırken boşa attım stop etti. Gösterge panelindeki ışıkları yandı. Birkaç marşa bastım ama çalışmadı. Vurdurmayı denedim o da olmadı çalışmadı. Motor kapağının orada da yağ sızıntısı var. Yardımcı olur musunuz?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracın marşı bastığı halde (demek ki akü iyi durumda) çalışmıyorsa vurdurunca da çalışmaz. Vurdurma işlemi aküsü bitik, karbüratörlü araçlarda yapılır. Aracı vurdurarak debriyaj ve aktarma sistemine zarar verebilirsiniz.

Aracın stop etmesinin ve çalışmamasının birçok nedeni olabilir. Kötü yakıttan kaynaklanan problemler, yakıt sistemi (yakıt pompası arızası, depo tıkanıklığı, enjektör arızaları) ve ateşleme sistemi ile ilgili aksaklıklar aracın çalışmamasına neden olabilir. Bir başka neden de araç beyninin arızalanmasıdır. Motorun üst bölgesinde oluşan yağlanma ise silindir kapak contası veya yağ karter havalandırma sistemindeki bir sızdırmazlık sorunudur. Teşhis için aracınızı tamirciye götürmeniz gerekmektedir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.