• 12-02-2019
  • 1885
  • 0
Necati Yardım İstiyor!

Motor Yağında Beyazlama

  • Şırnak
  • 1999 Opel Vectra B

Aracım lpg li önceki sene ucuz antifriz koyduğum ve 260000 olduğunu düşündüğüm için contaya zarar verdi ve conta değişimi yaptırdım. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu ama simdi yine beyazlama var. Ama ben aracıma hararet yaptırmadim. Bi ara su bitmişti ekledim bi hafta geçti yine bitti tekrar ekledim bu sefer su fazla eksilmedi ve olduğu gibi duruyor. Sonradan öğrendiğim benim hararet göstergesi 90 da sabit kalma durumu bende yok. Araç hareket halinde gösterge düşük gösteriyor durunca falan yükseliyor ve fan açtığına denk geldim kac defa. Sorum bu durumda benim conta yakma durumum olmuş olabilir mi? Hareket halinde hararet yapsa bu belli olmaz mıydı?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Hararet yapan araç kaputtan çıkan buharlarla kendini belli eder. Conta yanığı olan araçta çalışma zorluğu, tekleme, egzozdan beyaz duman atma, su eksiltmesi, sarsıntılı çalışma, yağa su / suya yağ karışması gibi problemler gözlenir. Aracın suyunu tamamladığınızı ve bir hafta sonra tekrar eksilttiğini yazmışsınız. Eğer aracın hortumlarında kaçak yoksa su eksiltmesi normal bir durum değildir. Motor yağ kapağını açtığınızda özellikle soğuk havalarda buharlaşmadan kaynaklı mayonez tarzında beyazımsı bir madde görmeniz normaldir fakat yağın rengi ve kıvamı ne durumda? Soğutma sıvısı motor yağına karışıyorsa conta görevini yapmıyor demektir. İyi bir ustaya aracınızı kontrol ettirmeniz önerilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.