• 27-01-2019
  • 1871
  • 0
Ejder Yardım İstiyor!

Vialle LPi Düşük Devir Tekleme

  • İzmir
  • 2011 Mitsubishi Lancer 1.6 manuel

Merhabalar,

Sizden bir konuda yardım istemek için rahatsız ettim. Aracım 1.6 mitsubishi lancer 100 bin km de. 0 km den beri Vialle LPi sistem ile sorunsuz kullandım. Ancak son zamanlarda düşük devirde gaza çok hafif dokunduğumda silkeleme yapıyor. Gaza abandığımda ise silkelemeyi kesip devirlenmeye başlıyor ve nadiren de olsa yüksek devirlerde de tekliyor. Bu düşük devirde tekleme olayı da çok sık olmuyor. İzmirdeyim 4-5 ustaya gösterdim ama ayar olmuyor buna, ya da pc ye bağlayıp herşey normal diyip gönderdiler. Benzinde hiç bir sorun yok. Lpg tüketimi normal seviyelerde ancak sanki eski performansı yok... Compression testinde de bi sorun çıkmadı subaplar da sağlam diyebiliriz. Sorun sizce ne olabilir ya da nasıl çözebiliriz? Çok geziyoruz km nin yüzde 95 i uzun yol zaten hangi şehirdeyseniz yolumuzu düşürüp size de gösterebiliriz...

Uzman Görüşü

Merhaba,

Aracınızda yaşadığınız silkeleme problemi birçok sebepten kaynaklanabilir. Enjektörlerin tıkanması, bujiler, bobinler, yakıt pompası, tıkalı filtreler, hava kaçakları, boğaz kelebeği ve EGR tıkanıklıkları, sensör arızaları (oksijen, MAF, MAP) vb. birçok etken yol açabilir. Bu sebeple diğer belirtileri bilmeden net bir cevap vermek mümkün değildir. Araç bilgisayara bağlanıp hata kodlarına bakılmalı ve sorunun kaynağı detaylıca araştırılmalıdır.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.