• 26-03-2021
  • 6 dak
  • 17254
  • 0

2. El Jetta Alınır mı? Volkswagen Jetta Kronik Sorunları ve Arızaları

2. el Jetta alınır mı? Volkswagen Jetta kronik arızaları nelerdir? Volkswagen Jetta modellerde en sık yaşanan sorunlara genel bir bakış.

İkinci el araba almak ciddi bir risktir. Yıllardır yaptığınız birikim bir anda çöpe gidebilir. Satıcıya güvenip aldığınız araç, daha eve varmadan motor arıza lambasını yakabilir. İlk veya ikinci haftada, motordan garip sesler veya titreşimler gelmeye başlayabilir. Bu senaryo ikinci el araç alan birçok kişinin başına gelmiştir. Aracın ekspertiz raporu ve tüm bakım belgeleri eksiksiz olsa bile bazen kaçınılmaz bir durumdur.

Volkswagen Jetta almaya karar verdiğinizde, satıcı, size aracın güvenlik donanımlarını sayarken öve öve bitiremeyecektir. Ancak, VW Jetta'nın kusursuz olduğu söylenemez. Birkaç model yılında ciddi sorunları bulunuyor. İkinci el bir Jetta satın almadan önce bu sorunların neler olduğunu önceden bilmek önemlidir.

Söz konusu araç Volkswagen olduğunda en fazla şikayet Jetta'ya aittir. Genel olarak en yaygın şikayet motor sorunları ile ilgilidir. 2006 model Jetta en fazla şikayet oranına sahip olsa da, 2009 model Jetta daha düşük kilometrede daha yüksek onarım maliyetleri çıkarma açısından en kötü model yılıdır.

Eğer ikinci el bir Jetta satın almayı düşünüyorsanız, sırasıyla 2009, 2006, 2010 ve 2011 modellerinden uzak durmanız gerekir. Diğer model yıllarında da bazı şikayetler olsada bu modellerdekiler kadar fazla ve ciddi değildir.

 

VW Jetta En Yaygın Sorunlar

Jetta araçlarda en fazla şikayet motor sorunları ile ilgilidir. 2009 model Jetta'larda ABS Kontrol Modülü ile ilgili şikayetler çok fazla görünüyor. Bu sorun ortalama 150.000 km'de ortaya çıkıyor. 2013 öncesi Jetta modellerinde yaşanan iç aksesuar ve şanzıman arızaları ise ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor.

2009 modellerde fren ve motor arızaları başı çekerken, 2006 modellerde iç aksesuar, motor ve şanzıman ile ilgili sorunlar yaşanıyor. 2010 ve 2011 modellerde de iç aksesuar ile ilgili sorunlar en fazla şikayetler arasındadır. 2010 modellerde ikinci sırayı elektrik arızaları, üçüncü sırayı ise motor arızaları alıyor. 2011 modellerde ise ikinci sırada motor arızaları ile ilgili şikayetler yaygın görünüyor.

 

VW Jetta Motor ile İlgili Sorunlar

Jetta araç sürücülerinin motor teklemesi sorunu ile başı dertte. Tekleyen bir motorun arıza lambasını tetiklemesi normaldir. Arıza lambasının yanma sebebi, katalitik konvertör, kütle hava akış sensörü, veya gevşek yakıt deposu kapağı gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir. Ateşleme bobini veya bujiler gibi arızalardan da ortaya çıkabilir. Bir bujinin arızalanması, motorun teklemesine ve performansının düşmesine neden olabilir. Bu sorun tipik olarak 2012, 2013 ve 2014 yıllarını etkiler ve ortalama 180.000 km.'de ortaya çıkar. Tüm ateşleme sistemi parçalarını kontrol etmeniz (bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini) ve değiştirmeniz motorun yanlış ateşlemesini ve teklemesini düzeltebilir.

 

2002 VW Jetta Motor Sorunları

2002 model Jetta'ların motoru aşırı yağ yakmak ile ünlüdür. Gösterge panelinde motor arıza ve EGR ışığının yanması, katalitik konvertör arızası, rölanti dalgalanmaları, motorun aşırı titremesi ve stop etmesi, ateşleme bobini, bujiler ve buji kabloları ile ilgili arızalar en yaygın sorunlar arasındadır.

 

2003 VW Jetta Motor Sorunları

2002'de yaşanan sorunların benzerleri 2003 model yılında da yaşanıyor. Yağın tortulaşması nedeniyle motor arızaları, ateşleme bobini arızaları, sürüş sırasında motorun stop etmesi, motor ve şanzıman takozlarının kopması, yağ pompası arızaları, kızdırma bujilerinin çalışmaması ve yağ seviye çubuğu borusunun çatlaması en yaygın şikayetler arasındadır.

 

2006 VW Jetta Motor Sorunları

Motorla ilgili yaşanan sorunlar 2006 model yılında da devam ediyor. Soğuk havalarda motor kontrol ışığının yanması, eksantrik milinin arızalanması, sürüş esnasında motorun stop etmesi, katalitik konvertör ve ateşleme bobini arızaları, emme manifoldu arızaları, sürüş sırasında aşırı gürültü ve gaz kelebeğinin gecikmeli tepki vermesi ana sorunlar arasındadır.

 

2010 VW Jetta Motor Sorunları

Motor sorunları azalmadığı gibi bu model yılında daha da kötüleşti. Motor ile ilgili en fazla arıza; motor kontrol ışığının yanması, motorun geri tepmesi, zamanlama zinciri arızası ve motorun stop etmesi ile ilgilidir. Genel olarak bu sorunlar 150.000 km.'de ortaya çıkıyor.

 

VW Jetta İç Aksesuar Sorunları

VW Jetta'nın tüm model yılları ile ilgili en fazla şikayet konusu iç aksesuarlarla ilgilidir. Tavan sarkması, kablo tesisat arızaları, radyo sorunları 2013 öncesi hemen hemen tüm Jetta'larda yaşanıyor.

 

2006 VW Jetta İç Aksesuar Sorunları

2006 model yılında iç aksesuarlarla ilgili çok sayıda şikayet bulunuyor. En yaygın sorun sürücü kapısındaki kablo tesisisatı ile ilgilidir. Tavan döşemesinin sarkması, düğmeler üzerindeki boya soyulmaları ve radyonun kapanması gibi sorunlar da yaşanmaktadır.

 

2009, 2010 ve 2011 VW Jetta İç Aksesuar Sorunları

2009 model yılında nadir görünse de 2010 ve 2011 model yıllarında radyonun kendi kendine kapanması sorunu çok fazla şikayet alıyor. Elektrikli kapı kilidi ve korna arızaları da bu modellerde görülebiliyor. Radyonun kendiliğinden kapanması sorunu ortalama 130.000 km'de ortaya çıkıyor.

 

Jetta Elektrikli Cam Arızaları

Elektrikli camlar kullanışlı ve konforlu olsa da diğer camlardan çok daha fazla arıza yapma potansiyeline sahiptir. Ortalama 150.000 km. üzerindeki 2013, 2014 ve 2016 Jetta model yıllarında cam regülatörü arızası sıklıkla görülüyor.

 

VW Jetta Şanzıman Sorunları

VW Jetta ile ilgili bir diğer yaygın şikayet kategorisi, birden fazla nesilde ortaya çıkan şanzıman arızaları ile ilgilidir.

Şanzıman ile ilgili en sık yaşanan sorun ise vites geçişlerinin düzgün olmaması ve şanzımandan gelen tıkırtı ile ilgilidir. Bu sorun ortalama 200.000 km.'de ortaya çıkıyor ve 2006, 2009, 2010 model yıllarında görülüyor.

2012 ila 2015 yılları arası Jetta'larda ise motor ile ilgili şikayetler en yüksek sayıda yer alıyor. Motor arıza lambasının yanması ve sürüş esnasında motorun stop etmesi başı çekiyor. Bu modellerde yaşanan bir diğer yaygın sorun ise havalandırma menfezlerinden gelen kötü koku ile ilgilidir. Bu kokular genellikle 2 saatlik sürüş esnasında belirginleşir ve havalandırma sisteminin tıkanması ile ilgilidir. 80.000 km üzerinde kötü kokuları almaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.