• 29-08-2021
  • 4 dak
  • 2815
  • 0

2. El Hyundai Accent Alınır mı? Hyundai Accent Kronik Sorunları ve Arızaları

2. el Hyundai Accent alınır mı? Hyundai Accent kronik arızaları nelerdir? Hyundai Accent modellerde en sık yaşanan sorunlara genel bir bakış.

Hyundai Accent, birçok açıdan iyi, düşük segment bir kompakt otomobildir. Düşük yakıt tüketimi, yeterli yolcu kabini ve işe gidip gelmenize yetecek düzeyde tasarlanmış konfor ve donanıma sahiptir. Bu da Accent'ı paranızın karşılığını verecek, en iyi ikinci el otomobil seçeneklerinden biri haline getiriyor.

Kusurlarına rağmen Hyundai Accent, yüksek kalite ve güvenilirlik derecesi ile sınıfının en iyi otomobilleri arasındadır. Cazip fiyatları bazı eksikliklerini telafi ediyor. Ancak, 2. el bir Hyundai Accent almayı planlıyorsanız, aracın sorunlarını ve geçmişini iyi sorgulamalısınız.

Hyundai'nin en fazla şikayet alan aracı Sonata'dır. Bunu sırasıyla Elantra, Santa Fe, Tucson ve Accent takip eder. Şimdi, Hyundai Accent'larda yaşanan en yaygın sorunlara bir göz atalım.

 

Hyunda Accent En Yaygın Sorunları

Hyundai Accent, sınıfının en güvenilir araçlardan biri olsa da mükemmel kavramına uzaktır... Bu aile dostu aracın da bazı sorunları mevcuttur.

2012 model Hyundai Accent en genel şikayetlere sahip olsa da, 2002 ve 2004 (otomatik) model yılları, yüksek onarım maliyetleri ve erken başlayan arızalar nedeniyle en kötü yıl olarak değerlendiriliyor. 2002 ve 2004 model kullanıcıları genellikle şanzıman arızalarından muzdarip...

İkinci el bir Accent satın almayı düşünüyorsanız, sırasıyla 2002, 2004, 2012 ve 2013 model yıllarından uzak durmanız önerilir. Bu model yıllarında yaşanan sorunlar diğerlerinden biraz daha fazladır. 2011-2017 yılları arasında üretilen 4. jenerasyon Accent'lar en fazla şikayet oranına sahiptir. En yaygın şikayetler, çeşitli motor sorunları ile ilgilidir. Motor arıza lambasının yanması, çarpışma anında airbaglerin açılmaması, emniyet kemerleri ile ilgili şikayetler başı çekiyor. Bu nedenle 4. nesil Hyundai Accent'a biraz daha mesafeli durmalısınız.

 

Airbag (Hava Yastığı) Sorunları

Herkes hava yastıklarının çok önemli bir güvenlik donanımı olduğunu bilir. Hyunda Accent'ın airbag ile ilgili sorunları ne yazık ki hayal kırıklığı yaratıyor. Ciddi bir çarpışma anında hava yastıklarının açılmadığı konusunda 2004 modellere kadar uzanan yüzlerce şikayet mevcut.

Hyundai bu konu ile ilgili 15 Eylül 2014 ile 10 Şubat 2015 arasında üretilen 2015 model Accent'lar için ABD'de bir geri çağırma yayınladı. Özellikle soğuk havalarda, ön yolcu koltuğunda bulunan yolcu algılama sistemi (ODS), koltukta oturan bir çocuğun varlığını tespit edemiyor ve ön hava yastığının açılmamasına sebebiyet veriyor. Bu arızadan etkilenen modeller, ücretsiz olarak ODS yazılım güncellemesi ile gideriliyor.

 

Soya Bazlı Kabloların Kemirgenler Tarafından Yenmesi

Ev aletlerinde ve araçlarda kullanılan elektrik tesisatlarının çoğu petrol bazlı plastiklerle yalıtılmıştır. Bu malzeme geri dönüşüme elverişli olmadığı için çevre kirliliğine yol açmaktadır. Hyundai, biyolojik olarak parçalanabilen ve uygun maliyetli soya bazlı kablo yalıtımı kullanmaktadır. Bu alternatif yalıtım malzemesi geri dönüşüme katkıda bulunuyor olsada kemirgenler için cazip hale dönüşüyor.

Kablo sorunları nedeniyle Accent, Azera, Elantra, Equus, Genesis Coupe, Santa Fe, Sonata, Tucson ve Veloster sahipleri, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde 2017 yılında toplu bir dava açtı. Honda, Kia, Subaru ve Toyota markaları da soya bazlı yalıtım malzemesi kullandıkları için benzer davalarla karşı karşıya kaldılar. Hyundai, bu konu ile ilgili bir geri çağırma yayınlamadı. Bu nedenle elektrik kablolarını kemirgenlerden korumak için kendiniz bir çare üretmek zorundasınız.

 

Hyundai Accent Otomatik Şanzıman Sorunları

Aracınızın vitesini değiştirmek kolay ve sorunsuz olmak zorundadır. Fakat 2002 ve 2004 Hyundai Accent kullanıcıları için durum böyle değildir. Birçok sürücü, vitesin kaçırdığından ve bir tıkırtı sesi duyduklarından şikayet ediyor. Bu durum, başarısız bir şanzımanın yaygın bir işaretidir. Tıkırtı sesleri motordan, egzoz sisteminden, tahrik milinden, diferansiyellerden veya tekerlek yatağından kaynaklanabilir. Kötü bir şanzımanın yaygın bir belirtisi, vites geçişleridir. Bu durum, uyumsuz şanzıman yağı, dahili mekanik arıza, tıkalı bir filtre veya arızalı beyin gibi birkaç nedenden kaynaklanabilir.

Bu konuda şikayet eden sürücüler, şanzımanı değiştirdikleri halde yine aynı sorunlarla başbaşa kaldıklarını rapor ediyor.

 

Hyundai Accent Era EPS (Elektrikli Direksiyon Sistemi) Sorunları

Hyundai Accent Era kullanıcılarının yaşadığı en yaygın sorunlardan biri de EPS sistemi ile ilgilidir. 2006'dan 2012 yılına kadar çeşitli model yıllarında direksiyon ile ilgili şikayetler bulunuyor. EPS sistemi, aracın kontrolünü ve manevra yeteneğini kolaylaştırmak için yüksek hızlarda direksiyonu sertleştirir, düşük hızlarda ise hafifletir. Herhangi bir arıza durumunda sistem devre dışı kalarak sürücünün ve yolcuların can güvenliğini tehlikeye atar.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.