• 15-09-2019
  • 3057
  • 2
Mehmet Yardım İstiyor!

Gaz Pedalı Devre Dışı

  • İzmir
  • 2001 Peugeot 206 xs

Gaz pedalına basıp gaz verdiğim halde araba algılamıyor. Pedal devre dışı gibi bir konumda sorun ne olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Gaz pedalına bastığınızda araç hiçbir tepki vermiyorsa gaz pedalı konum sensörü arızasından şüphelenebilirsiniz. Bu sensör arızalandığında gaz pedalının konumu ECU'ya iletilmez. Dolayısı ile gaz kelebeği gerektiği gibi açılmaz. Bazı durumlarda gaz pedalına basıldığında araç tereddüt eder. Vites boşa atıldığında rölantide dalgalanmalar görülebilir. Pedala sonuna kadar bassanız da araç belli bir hızın üstüne çıkamaz. Çünkü gaz pedalı sensörü, gaz pedalı konumunu ECU'ya doğru şekilde iletemez. Böyle bir durumda, aracın derhal kenara çekilmesi ve bir tamirci çağırılması tavsiye edilir.

2 Yorum

Avatar
Mehmet Yalçıntaş
02-06-2022 | Kayseri

206 pejo 2003 model bazen çalışmıyor. Kaputu açıp mazot pompasının orada mavi fişler var onlar oynuyor sıkıştırma yapınca basınca çalışıyor ama gaz pedalı boşa çıkıyor. Tam gaz yapsam da hiç gaz yemiyor. Sonra vitese takıp rölantide giderken birden gaz pedalı devreye giriyor. Sanayiye götürdüm makinaya bağladılar ne motorda ne elektrik aksamında hiç arıza göstermiyor. Sebep ne bulamadım ama canıma tak diyor. Bilgisi olan yaşayan var mı yardımcı olursanız teşekkürler.

Avatar
Salih
14-04-2021 | İstanbul

Yolda giderken. yavaşlayınca gaz pedalı devre dışı kalıyor. Krank sensörü değişti. Bilgisayara bağlanınca verdiği arızaları giderdik. Gaz müşürünü değiştirdik. Sear Cordoba 1.9 çözümünü bulamadık. Kontakt kapatıp açınca düzeliyor.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.