• 22-04-2020
  • 3030
  • 2
Ümit Yardım İstiyor!

Geri Viteste Gelen Tak Sesi

  • Siirt
  • 2017 Hyundai Accent Blue 1.4

Aracı ilk çalıştırdığımda, geri vitese attığımda, hafif yürümeye başladığında tak diye ses geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Sürekli değil ara sıra yapıyor. Sadece geri vitesteyken bu sıkıntıyı yaşıyorum. Aracım daha 20 bin km de teşekkür ederim.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Bu gibi arızaların sebebini bulmanızda yardımcı olabilmemiz için daha fazla ayrıntı gerekir. "Tak" sesi sadece bir kez mi geliyor, araç hızlanırken sesin şiddeti çoğalıyor mu, debriyaja basıp boşa atınca ses gelmeye devam ediyor mu? Sesin tam olarak nereden ve ne sıklıkta geldiği önemli. Sebebi takozlardan, burçlardan, salıncaklardan, akslardan, geri vites dişlisinden, fren sisteminden veya ön takımdaki herhangi bir parçadan kaynaklanabilir. Eğer aracı ani şekilde hareket ettirdiğinizde "tak" sesi geliyor devamında ses kesiliyorsa şanzıman veya motor kulaklarına baktırın. Yine de 20 bin km. de olan bir aracın bu parçalarının bozulması zor bir ihtimal. Aracınızın herhangi bir yerine yakın zamanda müdahale ettirdiyseniz yanlış birşeyler yapılmış olabilir.

2 Yorum

Avatar
Bodur
12-06-2022 | Bolu

Geri geri gelirken tak tak tak ses geliyor, hızlanınca ses artıyor. Aracım Bora Pacific manuel 1.6

Avatar
Yuti
11-02-2021 | Eskişehir

2004 connect var, ilk geri vitese atıp araç yürümeye başlayınca tok bir ses geliyor 1 defalık, sanki bir parça hafif geriliyor az hareket ettikten sonra o tak sesi geliyor ve daha problem olmuyor

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.