• 27-10-2020
  • 1336
  • 0
Abdullah Yardım İstiyor!

Otomatik Aracın Park Halinde Çalışmaması

  • Bayburt
  • 2001 Renault Laguna

Selamun Aleyküm ustam,

Laguna otomatik araç kullanıcısıyım. Aracı çalıştırırken normalde park halinde çalışması gerekiyorken arada bir park konumunda çalışmıyor. Boşa alınca çalıştırabiliyorum bunun sıkıntısı ne olabilir? Ayriyeten el frenini sonuna kadar indiği halde göstergede el fren ikaz lambası yanıyor.

Uzman Görüşü

Aleykümselam,

Yaşadığınız sorun genellikle arızalı veya kablolarında sorun olan bir şanzıman park sensöründen kaynaklanır. Bu sensör, şanzımanın Park veya Nötr konumunda olduğu durumlar dışında motoru çalıştırmayı önlemek için tasarlanmıştır. PCM'ye yanlış sinyal göndererek aracın "P" konumunda çalışmasını engelleyebilir. PCM aracı park halinde algılıyor ve bu nedenle göstergede el fren lambasını yakıyor olabilir.

İşin iyi tarafı diğer şanzıman sorunlarına göre daha ucuz ve kolay bir onarımdır. Genellikle sensöre şanzıman kutusunun dışından kolayca erişilebilir ve değiştirme işlemi yalnızca birkaç dakika sürer.

En çok görülen arıza kodları P07B2, P07B3, P07B4, P07B5, P07B6, ve P07B7.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.