• 31-10-2020
  • 1297
  • 1
Abdulsamet Okçu Yardım İstiyor!

Şanzımanda Hırıltı Uğultu

  • Adıyaman
  • 2013 Renault Megane-3

2013 model Megane 3 aracım var km 74000'de yarı otomatik CVT şanzıman var. Şanzımanda P ve N viteslerinde uğultu, hırıltı geliyor. Sebebi ne olabilir? Yağını yeni değiştirdim. D viteste ses gidiyor.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Şanzımandan gelen tıkırtı, uğultu, hırıltı, gıcırtı veya inleme sesleri ve titreşimler iyiye işaret değildir.

Otomatik şanzımanların uğultu yapmasının sebebi genellikle arızalı bilyalardan kaynaklanır. Uğultunun sebebi taşıyıcı veya tekerlek rulmanları ile de karıştırılabilir. Şanzımana müdahale edilmeden önce bu rulmanların mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

İnleme şeklinde bir ses ise genellikle yağ seviyesi düşük olduğunda veya şanzıman yağ pompası arızalanmaya başladığında duyulur. Aracınız park halindeyken veya boştayken motor devri ile birlikte artan bir inleme sesi duyarsanız, şanzıman pompasından şüphelenebilirsiniz.

Küçük şanzıman sorunları zamanla artabilir ve kontrol edilmeden bırakılırsa pahalı onarımlarla sonuçlanabilir.

1 Yorum

Avatar
Berna
17-09-2021 | Antalya

97 model efsane kasa Toyota Corollam var. Otomatik arabam P'deyken geriye taktığım zaman tak diye ses geliyor. Diğer vites geçişlerinde bir sıkıntı yok bunun sebebi nedir? Kaç tane ustayla görüştüysem farklı farklı cevaplar geliyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.