• 30-08-2021
  • 1521
  • 0
Adnan Yardım İstiyor!

Motor Traktör Gibi Çalışıyor

  • Şanlıurfa
  • 2010 Peugeot Partner Tepee

Hayırlı günler,

Benim aracım 2010 model Peugeot Partner Tepee. Aracımda yolda giderken yağ basıncı uyarısı aldım. Aracı yol kenarına çekip, rölantide bekledim istop etti. Hararet yapmasından şüphelenip suyuna baktım, suyu azalmış geldi bana su ekleyip çalıştırdım. Aracımın motor sesi traktör motoru gibi çalışıyor. Videoya kayıt ettim, bir ustaya dinletirdim, supap itici olabilir dedi. Sizce ne sorunu vardı?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Yağ basınç lambası yandığına göre yapmanız gereken ilk şey yağ seviyesini kontrol etmek olmalıydı. Düşük motor yağı seviyesi veya yetersiz yağ basıncı nedeniyle motor yağsız kalmıştır. Traktör gibi çalışmasının sebebi de, motor bileşenleri yeterli düzeyde yağlanmadığı için birbirine sürtüyor. Bu durumda aracı çalıştırmak motorda ciddi hasar oluşturur.

Yağ seviyesi düşükse, motor yağ kaçaklarından, conta sızdırmasından kaynaklanabilir. Ya da yağ pompası arızalı olabilir. Eğer yağı uzun süre değiştirmediyseniz veya yanlış viskoziteli yağ kullandıysanız yağ kanalları tıkanmış olabilir. Bu da yetersiz yağ basıncına sebep olabilir.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.