• 02-09-2022
  • 2161
  • 0
Yıldıray Yardım İstiyor!

01342 / A00049 ve U111100 Arıza Kodları

  • Adana
  • 2011 Volkswagen Jetta MK5

01342 motor kontrol modülü 2 (ikincil 1) A00049 bilinmeyen arıza diyor. U111100 olmayan msj işlev sınırlama Cay motor kodu şuan çalışmıyor enjektör bakımı yapıldı 1 saat sonra kullanırken söndü çalışmadı gösterge ekranında km altında Error yazısı çıktı bir daha yazmadı.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Sorununuzu keşke biraz daha anlaşılır ve detaylı bir şekilde yazsaydınız.

U111100, üreticiye özel bir arıza kodudur ve  "Eksik sinyal nedeniyle fonksiyon sınırlaması" anlamına gelir. Daha çok Audi, Volkswagen ve Skoda araçlarda ayarlansa da, arızanın çözümü marka ve modele göre değişiklik gösterebilir. Genellikle modüller arasındaki iletişim kopukluğundan, hatalı programlamadan veya modül arızalarından dolayı ayarlanır. Herhangi bir modülü yeniden programladıysanız, aracınızda olmayan bir donanımı da aktif hale getirmiş olabilirsiniz. Modüllere giden kabloları ve konnektörleri kontrol ediniz. Kopukluk, gevşeklik, korozyon varsa onarınız. Sigortaları kontrol ediniz, akü voltajını test ediniz ve duruma göre gerekli onarımları yapınız.

01342 arıza kodu, krank mili konum sensörü çıkış sinyali ile ilgilidir. İyi bir tamircinin krank ve eksantrik mili sensörü elektrik bağlantılarını kontrol etmesi gerekir.

00049 arıza kodu, emme eksantrik mili zamanlaması ve/veya motor soğutma suyu sıcaklık sensörü ile ilgilidir. Eksantrik millerinin düzgün çalışması yağ basıncına bağlıdır. Motor yağı kontrol edilmeli, yanlış viskoziteli motor yağı koyulmuşsa veya yağ kirliyse değiştirilmeli, eksikse tamamlanmalıdır. Bu kodlar nedeniyle U111100 arıza kodu tetiklenmiş olabilir.

 

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.