• 21-11-2017
  • 4826
  • 2
Baran Yardım İstiyor!

ix35 Seyir Halinde Araçta Stop Etme Sorunu

  • Kahramanmaraş
  • 2013 Hyundai ix35 Styl Plus

7 ay oldu Marjet sıvı sistemi taktırdım. Bu süre içinde 15 defa arıza verdi. 70-80 ile giderken ani frenlemeye giriyor, yavaş yavaş stop ediyor, sonra çalışmıyor. Çalışınca 3000 devrin üzerine çıkmıyor. Her defasında şurdan-burdan artık olmaz deniyor ama aynı problemi veriyor. 10 gün bir şey yok 11. gün yine aynı. LPG dolu-az fark etmiyor. Motor sıcak-soğuk fark etmiyor arıza her durumda gelebiliyor. Yolda kalıyorum. Hafif frenleme ve stop. LPG'yi en pahalı yerden aynı yerden değiştirdim. Her yolu denedim olmadı. Sıralıya çevirelim dediler. Otobanda biri sanki frenliyor 80 den 50, 30, 20.. ve stopluyor.. Ne yapacağımı bilemiyorum. Landirenzo sıralı takacaklar. 5000 ödedim 3500 lük sıralı verecekler. Sıralı olursa turbo olması şart mı, ordada oyun yaparlarmı? Selam saygılar..

Uzman Görüşü

Sayın Baran Bey,

Öncelikle başınıza gelen tatsız durumlar için geçmiş olsun. Yaşadığınız sorunlar muhtemelen işçilikle alakalı. ix35 GDI motorlara her usta LPG montajı yapamaz. İnce işçilik ister, tecrübe ister, ustalık ister...

Araç seyir halinde iken stop ediyorsa ateşleme sisteminde bir problem var demektir. Aracın bujilerini ve ateşleme bobinlerini kontrol ettiriniz. Ayrıca krank mili konum sensörüne baktırınız. Sorun buralardan kaynaklanmıyorsa aracın elektronik tesisatında yanlış bağlantı, düşük voltaj akımı veya ECU'da problem olabilir. İyi bir ustanın detaylı kontrol yapması gerekir. Son olarak aracın yakıt basıncının da ölçülmesi gerekebilir. Yakıt pompası görevini yapamıyorsa düşük basınç ve enjektörlere gönderilen düşük yakıt oranı, aracın güç kaybına neden olarak yüksek devirlere çıkmasını engelleyebilir. Bu durumda da araç seyir halinde iken stop edebilir.

Landirenzo iyi bir tercihtir. Hiçbir usta LPG montajı yaptıktan sonra müşterisi ile karşı karşıya gelmek istemez. Bu sebeple elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret eder. Ancak tecrübe eksikliği olabilir. İçinizin rahat etmediği servislere LPG montajı yaptırmak yerine, dostlarınızın tavsiye ettiği, bildiğiniz, tanıdığınız ve güvendiğiniz servisleri tercih etmeniz daha yerinde bir karar olacaktır.

2 Yorum

Avatar
Coşkun
21-03-2022 | İzmir

Aynı sorun bende de var seyir halinde iken düşür veya yükselt o geçiş anında motor stop ediyor çalışıyor fakat devir saati çalışmıyor mecburen duruyor motoru stop edip 30 saniye kadar bekleyip normal çalışıp yola devam ediyoruz ama hiçbir arıza bulamıyorlar.

Avatar
Veysi
08-01-2018 | Diyarbakır

Baran beyin yaşadığı sorunların aynısını bende yaşıyorum bunun çözümü nedir ve çok sık yapmaya başladı.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.