• 03-01-2019
  • 3929
  • 0
Turgay Yardım İstiyor!

LPG'nin Bittiğini Nasıl Anlarım?

  • Kahramanmaraş
  • 2008 Renault Clio3

Merhbalar,

Aracımda Atiker bulunmaktadır. 32 lt lik tankım var. Göstergemde toplamda 5 lamba bulunmaktadır en aşağıda kırmızı lamba var. Kırmızı lamba yandığında bitti diye düşündüm gazı fulledim fakat 23 lt gaz aldı. Demekki gaz tamamen bitmemiş diye düşünüyorum. Gazın tamamen bittiğini nasıl anlayabiliriz yardımcı olabilir misiniz?

Uzman Görüşü

Merhaba,

32 litre kapasiteli bir tank güvenlik nedeni ile ortalama 25-26 litre yakıt alır. Depo tamamen doldurulduğunda basınç çok yüksek olur. Bu nedenle her zaman deponun içinde %20 genleşme payı kalmalıdır. Depoya takılı olan multivalf üzerinde emniyet valfi vardır. Tankın içerisindeki basınç 27 bar olduğunda gaz dolumunu keser. Yakıt ikmali sırasında pompa attığında, manuel olarak daha fazla LPG alımı yapılmamalıdır. Bazı durumlarda pompa basıncı yüksek olabilir. Pompa otomatik olarak gaz dolumunu kesmediğinde "tırrrrrrrr" şeklinde bir  ses duyarsınız. Bu durumda pompacıya gaz dolumunu kesmesini söyleyiniz.

LPG seviye göstergesinde kırmızı yandığında yakıt hemen bitmez. Yakıt bittiğinde, anahtara bağlı buzzer sesli bir uyarı verir. LPG bitince "Dıt Dıt" şeklinde öter ve araç otomatik olarak benzine geçer. Ayrıca kilometre hesabı yaparak full dolu tankın ortalama kaç kilometrede bittiğini hesaplayabilirsiniz.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.