• 07-03-2019
  • 4693
  • 1
Burak Yardım İstiyor!

Hyundai Accent Era İlk Çalıştırma Sorunu

  • Elazığ
  • 2007 Hyundai Accent Era

Kolay gelsin Hyundai Accent Era 1.4 tüplü Tartarini marka sıralı sistem aracım var bende ki sıkıntı şu aracı ilk çalıştırmada rahat kontak çeviriyorum onda sıkıntı yok genel de benzinde yapıyor bunu tüple alakası var mı bilmiyorum rölantide dalgalanma oluyor gaza yüklendiğimde yığılma oluyor devir artmıyor hatta haraket ettiğim esnada arada içten pat pat diye hafif bir patlama yaşanıyor motor ısındıktan sonra böyle bir durum olmuyor sadece ilk çalıştırmada yaşanıyor genelde soğuk zamanlarda daha çok belirgin oluyor motor soğukken daha çok hissediliyor yakın zamanda bujileri değiştim acaba kablolarında veya ateşleme bobininde mi bir sıkıntı var yardımcı olabilir misiniz neyden kaynaklı olabilir?

Uzman Görüşü

Merhaba,

Yaşadığınız sorunun olasılıkları çok fazla. Birçok sebepten dolayı benzinde yığılma, rölanti dalgalanması ve patlatma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Yaşadığınız sorun; benzin pompası, geri besleme valfi arızası, basınç sorunları, LPG enjektör ve regülatöründen kaynaklı arızalar, benzin enjektörlerinin kirlenmesi, ateşlemeden kaynaklı arızalar, hava kaçakları, kötü yakıt, tıkalı benzin filtresi, ECU ayarlarının bozulması, v.b bir çok nedenden kaynaklanabilir. İyi bir usta tarafından tüm bu olasılıklar kontrol edilmelidir. Tavsiye olarak aracınızın benzin deposunu fulleyin ve yaklaşık bir hafta aracı sadece benzinde kullanın. Sorunun düzelip düzelmediğini gözlemleyin.

1 Yorum

Avatar
Hyundai
19-07-2021 | Düzce

Aynı sorun bende de var ama bulamıyorum bilgisi olan paylasabilir mi?

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.