• 11-09-2018
  • 2 dak
  • 3947
  • 0

Çatlak Cam Tamiri Nasıl Yapılır?

Çatlak cam tamiri nasıl yapılır? Aracın ön camı çatladığında ne yapmak gerekir? Oto cam tamiri hakkında bilmeniz gerekenler.

Aracınızın ön camında taş sıçramalarından meydana gelen çatlakları tamir edebileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer çatlak çok büyük değilse kolayca tamir edilebilir. Camı değiştirmek yerine tamir etmek size yüzlerce lira kazandırabilir.

Çatlak cam tamiri sadece ön cama uygulanmaz. Aracınızın, yan ve arka camlarında meydana gelen çatlaklar da bu özel kimyasal madde sayesinde %80-95 oranında giderilebilir. Onarımın esas amacı, çatlağın yürümesini engellemek ve aracın orijinal yapısını korumaktır. Tamir esnasında cam sökülmediğinden dolayı cam lastikleri orijinalliğini korur. Bu da ileride su sızmalarını engellemiş olur.

Ön cam çatlağı onarılmadığı taktirde, çatlağın daha fazla ilerleme riski yüksektir. Çatlak ilerlerse, camın değiştirilmesi kaçınılmazdır. Uygulama işlemi yaklaşık 15-25 dakika sürer.

Bir cam çatlağını tamir etmeyi düşünüyorsanız beklentilerinizi makul düzeyde tutmalısınız. Çatlak, tamamen kaybolmayabilir. Darbenin merkez noktasında ufakta olsa lekeler görmeye hazırlıklı olun. İşlem kozmetik görünümden ziyade camı sağlamlaştırmak için yapılır. Görüntü tamamen yok olursa şanslısınız demektir. Yine de önceki halinden çok daha iyi görünecektir. Çatlağın tamamen yok olmamasının en büyük sebebi çatlağın içerisinde birikmiş kir ve döküntülerdir.

Aracınızın camına bir taş parçası zarar vermişse temiz ve kuru kalmasını sağlamak için hemen şeffaf bir bant ile bölgeyi kapatın. Onarım işlemi yapılana kadar aşırı sıcaklıklardan, ani sıcaklık değişimlerinden ve aracı yıkatma işlemlerinden kaçının. Bunlar çatlağın daha fazla ilerlemesine sebep olur. Onarım işlemi ne kadar çabuk yapılırsa sonucu da o kadar mükemmel olacaktır. Çünkü çatlağın arasına daha az kir, döküntü ve nem girmiş olacaktır. Özellikle küçük taş darbeleri ve çatlaklar çok daha kolay onarılmaktadır.

Cam Tamiri Nasıl Yapılır?

Uygulama Nasıl Yapılır?

Camın tamir edilebilmesi için, çatlağın bulunduğu bölgenin özel bir matkap ile delinmesi gerekir. Ardından vakum basıncı uygulanır ve açılan delikten içeri özel bir kimyasal madde (reçine) enjekte edilir. Reçine enjekte edildikten sonra, görünümü düzeltmek için bir ultraviyole ışık kullanılır. Ardından fazla reçine emilerek ön cam temizlenir. Onarım tamamlandıktan sonra çatlağın daha fazla ilerleme riski ortadan kaldırılmış olur.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.