• 19-03-2021
  • 8 dak
  • 11573
  • 0

2. El Elantra Alınır mı? Hyundai Elantra Kronik Sorunları ve Arızaları

2. el Elantra alınır mı? Hyundai Elantra kronik arızaları nelerdir? Hyundai Elantra modellerde en sık yaşanan sorunlara genel bir bakış.

Elantra, 1990'dan beri Hyundai tarafından üretilen ve başlangıçta Avustralya ve Avrupa'da "Lantra" olarak pazarlanan popüler bir kompakt otomobildir. Bu otomobil, birinci nesil 1990-1995, ikinci nesil 1995-2000, üçüncü nesil 2000-2006, dördüncü nesil 2006-2010, beşinci nesil MD 2010-2015, altıncı nesil 2015-2020 ve yedinci nesil 2020'den günümüze Elantra CN7 olarak halen üretimdedir.

Eğer bir Hyundai Elantra kullanıcısı iseniz bir gün motor ile ilgili sorunlar yaşamaya başlayabilirsiniz. Yıllar içinde, binlerce Elantra sürücüsü motorlarında yaşadıkları sorunları rapor ettiler.

Tek şikayet konusu sadece motor değildir. Direksiyon sorunları, elektrik sorunları, fren sorunları ve daha fazlası şikayetler arasında yerini aldı. Tüm Hyundai Elantra modellerinde en çok bildirilen sorun, frenlerin gıcırdama sesi çıkarmasıdır.

 

Birinci Nesil Hyundai Elantra Sorunları 1990-1995

Hyundai Elantra'nın ilk nesli, sonraki yıllara kıyasla nispeten daha az sorun yaşadı. 1994 modeller şikayetlerin yaşandığı tek yıl oldu. Ana şikayetler motor, klima, kalorifer, camlar ve ön cam etrafında dönüyordu. Motorla ilgili en çok kullanıcı şikayeti, motorun ısındıktan sonra rölantide stop etmesi ve sıcakken motorun zor çalıştırılmasıyla ilgilidir.

 

İkinci Nesil Hyundai Elantra Sorunları 1995-2000

Elantra'nın ikinci neslinde de çok az sorun yaşandı. Az da olsa sorun yaşanan modeller 1999 ve 2000 yıllarıydı. Ana şikayet konuları arasında camlar, ön camlar, elektrik sistemi, yakıt sistemi ve süspansiyon sorunları yer aldı. Emniyet kemerleri, airbag ve motor sorunlarıyla ilgili az da olsa şikayetler raporlandı.

Camlarla ilgili yaşanan en fazla şikayet, plastik pencere raylarının kırılması ve elektrikli camların zamanla arızalanmasıdır. Sorunun ortaya çıkması yaklaşık 100.000 km.'dir.

Emniyet kemeri ve airbag ile ilgili şikayetler; bir çarpışma sırasında hava yastıklarının açılmadığı ve emniyet kemerinin bir çarpışma sırasında kilitlenmediği yönündedir. Bu şikayetler yaklaşık 25.000 km. civarında ortaya çıktı.

Motorla ilgili şikayetler ise; motorun yüksek rölantide çalıştığı, aracın sürüş esnasında teklediği ve stop ettiği, motor arıza lambasının yandığı ve aracın çalışmadığı yönündedir.

 

Üçüncü Nesil Hyundai Elantra Sorunları 2000-2006

Üçüncü nesil Elantra'lar önceki yıllara nazaran çok sayıda şikayet aldı. Yakıt sistemi problemleri, emniyet kemerleri ve hava yastıkları, fren ve far sorunları en yüksek kullanıcı şikayetleri arasındadır. Bu şikayetlerin çoğu 2006 model Hyundai Elantra kullanıcılarından geldi.

Yakıt sistemi ile ilgili şikayetler, aracın sürüş esnasında stop ettiği yönündedir. En yaygın çözüm yolu ise kanister valfinin değiştirilmesidir.

Airbag lambasının yanması ve çarpışma anında yan hava yastıklarının açılmaması bir diğer şikayet konusu. Airbag ışığını söndürmek için ön koltuktaki airbag sensörünün değiştirilmesi gerekiyor. Bu sorun yaklaşık 170.000 km civarında ortaya çıkıyor.

Aracı stop ettikten sonra fren lambalarının yanmaya devam ettiğide kullanıcı şikayetleri arasındadır.

 

Dördüncü Nesil Hyundai Elantra Sorunları 2006-2010

Nesiller geçtikçe, Elantra hakkında şikayetler de çoğaldı. 2010 model şikayetleri ile Elantra güven sorunu yaşamaya başladı. En fazla şikayet konusu otomatik şanzıman, ikinci sırayı ise direksiyon sistemi paylaşıyor.

Sürücüler, otomatik şanzımanın geç tepki vermesi, ses yapması, aracın düzgün şekilde vites küçültmediği konularında şikayette bulundu. Şanzımanın geç tepki vermesini düzeltmek ortalama 1000$-1500$ civarında ve yaklaşık 100.000 km. civarında ortaya çıkıyor.

Direksiyon, direksiyon kolonu ve Elektrik Kontrollü Direksiyon (EPS) şikayetleri ise ortalama 110.000 km. civarında yaşanmaya başlandı. Kullanıcılar, motor çalışırken EPS uyarı ışığının yanmadığını, direksiyon simidinin kontrolsüz bir şekilde titrediğini, EPS ışığının yanıp söndüğünü ve direksiyonu döndürürken bir tıkırtı sesi duyduklarını rapor etti.

 

Beşinci Nesil Hyundai Elantra Sorunları 2010-2015

Beşinci nesil Hyundai Elantra'nın en çok şikayet aldığı ve kullanıcı güvenini tamamen kaybettiği nesildir. Bu nesil, farklı konulardan en yüksek şikayet alan 2013 modeli içermektedir.

Kullanıcıların ana şikayet konuları arasında motor, tekerlekler, poryalar ve fren sistemi yer alır.

Motor şikayetleri arasında, motorun tıklaması, motorun sık sık arıza yapması, motorun titremesi, rölanti dalgalanmaları, aracın hızlanmaması, kontrol dışı hızlanma, sürüş halinde aracın stop etmesi ve motor arıza lambası yanması bulunuyor. Şikayetler genel olarak 110.000 km. de ortaya çıkıyor. En yaygın çözüm motorun değiştirilmesidir.

 

2012 Hyundai Elantra Sorunları

2012 model Hyundai Elantra'larda motor, elektrik ve frenlerle ilgili sorunlar vardır. Tekrarlayan en önemli sorunu, motordan gelen bir tıkırtı sesidir. Bu sorun küçük ve rahatsız edici bir problem gibi görünsede motoru yeniden revizyon etmeye kadar gidebilir.

Motor sorunları yaklaşık 110 bin km. civarında ortaya çıkar. Bir motorun tipik olarak en az 250.000 km. veya daha fazla sorun çıkarmaması göz önüne alındığında Elantra sürücüleri beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilir.

Ayrıca 2012 model Elantra'larda motoru çalıştırmakta zorluk ve Elektronik Denge Kontrolü (ESC) gibi bazı elektrik sorunları görülebilir. Sürücüler, sürüş sırasında bir ESC uyarı ışığının yandığını ve ardından aracın stop ettiğini rapor etti. Bu durum sürüş esnasında büyük bir kaza riski oluşturabilir.

Bazı sürücüler ise aracı çalıştıramadıklarını raporladı. Marş motorunun değiştirilmesi bu sorunu çözebilir ancak işçilik ve parça gideri 500$ veya daha fazlasına mal olabilir.

 

2013 Hyundai Elantra Sorunları

2013 model Hyundai Elantra'nın sorunları saymakla bitmez. Motor sorunlarından, fren sorunlarına kadar tam bir sorun abidesidir. En fazla şikayet alan ve en kötü motora sahip Elantra modelidir.

Motordaki tıkırtı sesi 2013 modellerde yeniden ortaya çıkıyor. 2012 modellerde yaşanan bu sorunun devam etmesi demek, motor arızaları ve masrafları ile erkenden tanışmak demektir.

2013 Elantra'larda yaşanan bir başka problem ise lastiklerin erken aşınmasıdır. Bazı sürücüler, akslardan kaynaklı olarak arka lastiklerde düzensiz aşınmalar yaşadıklarını raporladı. Bu sürücüler, lastiklerini 25.000 km.'de değiştirmek durumunda kaldı.

2013 Hyundai Elantra'nın fren sistemi de çok sayıda şikayete maruz kaldı. Birçok sürücü fren disklerini ve fren balatalarını erkenden değiştirmek durumunda kaldı. Kısa sürede oluşan paslanma görünüşe göre bir üretim problemi. Bu değişimin maliyeti yaklaşık 400$ ila 800$ arasında değişebilir ve aracın kullanım ömrü boyunca birkaç kez tekrar edebilir.

 

Altıncı Nesil Hyundai Elantra Sorunları 2015-2020

2013 Hyundai Elantra kabusundan sonra altıncı nesil Elantra'lar daha az sorun yaşadı. En yüksek sayıda şikayet 2017 model yılında meydana geldi.

 

2016 Hyundai Elantra Sorunları

2016 Elantra, önceki modellerde ortaya çıkan sorunların üstesinden gelmiş gibi görünse de motor tıklaması sorunu devam ediyor. Bununla birlikte hava yastıklarıyla ilgili de bazı hatalar ortaya çıktı.

Motor tıklaması ve vuruntu kötüye işarettir. Kısa süre sonra, motor masrafları için cüzdanınızdan çıkacak mangırları gösterir. Bazı sürücüler 80.000 ila 135.000 km. arasında bu arızanın gerçekleştiğini raporluyor.

2016 model Elantra ile ilgili bir diğer önemli sorun ise airbag sistemidir. Çok sayıda rapor, airbag ışığının yandığını gösteriyor. Genellikle bu hava yastığı ile ilgili değil, gösterge paneli ile ilgili bir sorundur.

Bununla birlikte, kaza esnasında hava yastıklarının açılmadığına dair çok sayıda rapor var. Bu büyük bir güvenlik riskidir ve ciddi yaralanmalara sebep olabilir.

 

2017 Hyundai Elantra Sorunları

2017 Elantra ile ilgili en yaygın şikayetler arasında klima, motor sistemi ve boya sorunları yer alıyor.

Soğuk havalarda klimanın yeterince ısıtmadığı, sürüş sırasında motorun gücünde performans kaybı yaşandığı, motorun çalışmadığı veya gürültülü çalıştığı şikayetler arasında.

Kaporta ve boya ile ilgili en sık şikayetler ise, boyanın kalitesiz olduğu ve soyulduğu, kapıların açılmadığı ve kapı lastiklerinin yerinden çıktığı yönünde.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.