• 19-06-2019
  • 3433
  • 3
Recep Yardım İstiyor!

Otomatik Vites 3. Vitese Geçmiyor

  • Zonguldak
  • 2000 Mitsubishi Carisma

Merhaba,

Ben Zonguldak'tan Recep Deliacı. Eğer mümkünse bir konu hakkında size danışmak isterim. 2000 model 1.6 ful+ful otomatik vites sanruflu 214 bin km de Mitsubishi Carizma nasip oldu aldım. Araçta 2. vitesten 3'e geçerken bi 3 veya 5 sn kadar gaza boş basıyor gibi oluyor ondan sonra vites atıyor. Birde rampada araç çok yavaş çıkıyor 30 veya 40 km hızla. Bunların sebebi ve çozümü nedir acaba ve şu an itibariyle kaç tl üçcrete mal olur? Şimdiden kıymetli vaktinizi aldığım için özür diler ve teşekkürlerimi saygıyla sunarım. Allah c.c hakkıyla kazananlardan eylesin cümlenizi cümlemizi Allah c.c rahmeti ve bereketi üzerinize olsun saygılar.

Uzman Görüşü

Merhaba,

Öncelikle dualarınız için teşekkür ederim. Aracınız hayırlı olsun.

Otomatik şanzıman kapalı bir kutudur ve yaşadığınız soruna "şurası arızalı" diyerek net bir çözüm sunmak imkansızdır. Ve ne yazık ki o kapalı kutudan gerçekten anlayan usta sayısı da çok az. Sorunu bilmeden tahmini bir fiyatta yürütülemez. Masrafınız 500 TL de olabilir 5000 TL de. En basit olarak vites geçmeme sorunu yağ ve filtre değişimi ile halledilebilir. Veya kablo ve soketlerde yaşanan kopukluklardan kaynaklanabilir. Fakat kavrama veya beyin arızası da olabilir. Öncelikle iyi bir şanzımancının yolunu tutmalı ve OBD cihazı ile şanzımana baktırmanız gerekir. Verecek arıza koduna göre çözüm yoluna gidilir. Ustanın söylediklerini not aldıktan sonra bir kaç iyi şanzımancıya daha danışmalısınız. Çoğunluğun kararına göre tamir için bir yol izleyebilirsiniz.

3 Yorum

Avatar
Lâtif Sadakat
21-10-2020 | İstanbulun

Merhaba saygılar sunuyorum benim mitsubishi carisma 2000 model bir aracım var otomatik vites ısındıgı zaman nötür ışığı araç hareket halinde yanıp sönüyor o an araç tekliyor neden olur acaba yardımcı olur musunuz

Avatar
Turan Saygın
23-06-2019 | Kütahya

2016 model Passat Trendlayn arabama Lovato marka tüp taktırdım. Aracım bekleme anında epc lambasını yakıyor ve stop ediyor. Benzine geçiyorum daha sonra tüpe geçtiğimde epc lambası sönüyor bu arızanın sebebi ne olabilir çözüm nedir teşekkürler.

Avatar
Recep Deliacı
23-06-2019 | Zonguldak

Allah razı olsun.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.