• 3 dak
  • 688
  • 6

Ekomotor Yakıt Tasarruf Cihazı

Ekomotor Yakıt Tasarruf Cihazı, tüm benzinli, dizel ve LPG'li araçlarda şehiriçi %15, şehirdışı %25'e varan yakıt tasarrufu sağlar. Ülkemizde ortalama akaryakıt tüketimi benzinde 9 milyon, motorinde ise 64 milyon litredir. Hızla yükselen akaryakıt fiyatları sürücülerin ceplerini ciddi anlamda yakıyor. Artan yakıt giderleri neticesinde sürücüler, araçlarında yakıt tasarrufu yapabilmek için alternatif arayışlar içerisine giriyorlar.

Bu nedenle ya dizel araçlara yöneliyorlar (ki motorin de pahalı), ya benzinli araçlarına LPG taktırıyorlar, ya da yakıt tasarruf cihazları ile yakıt giderlerini düşürmeye çalışıyorlar.

Montajı kolay, fiyatı uygun, araç yazılımına ve herhangi bir elektrik-elektronik donanıma müdahale etmeden bağlanan Ekomotor'da sürücülerin bu beklentilerine karşılık vermek için üretilmiş. Gövdesi alüminyum döküm, pervanesi ise özel metal alaşım ile birleştirilmiş Ekomotor, her araca uyum sağlıyor. Üstelik %15-%25 gibi yüksek bir oranda yakıt tasarrufu sağladığını iddia ediyor. Hatta Hyundai Tucson, Chevrolet Captiva, Ford Focus, Kia Sportage gibi araçlarda daha fazla tasarruf oranlarının ortaya çıktığı gözlemlenmiş.

Ekomotor Yakıt Tasarruf Sistemi

Ekomotor Nasıl Çalışır?

Akaryakıt kullanan tüm motorların yeterli miktarda havaya ihtiyacı vardır. Hava molekülleri rakım ve sıcaklığa göre oranları %78 azot (nitrojen) - %21 oksijenden oluşur.

Unutmayalım ki ısınan havalarda hava molekülleri genleşir ve oksijen oranı düşer yani hava molekülleri sıcak ortamda genleşme yaptığı için dağılır, soğuk havada ise bir birine zincirleme misali sıkışır.

Hava molekülleri düşüş sağladığında yakıtı yükseltir. Soğuduğunda ise yakıtı azaltır. Bu ayarlamayı sensörler aracılığı ile yapar.

Ekomotor cihazı yanma odasına giden havayı molekül yapılarını soğutarak ve vortex yani türbülans oluşmasını sağlar bu da hava moleküllerinin enerjilenmesi demektir.

Yanma odalarına çok fazla hava girmesinden ziyade, sıkıştırılmış hava molekülleri girmesi bu da yüksek oranda oksijen demektir.

Aracın devri ne kadar artar ise ona bağlı olarak vortex ve havanın soğuma oranında o denli artacaktır.

Ekomotor Montajı Nasıl Yapılır?

Ekomotor Montajı

Eli tornavida tutan herkes Ekomotor'un montajını 10 dakikada yapabilir. Cihazı hava filtresi ile hava akış metre arasındaki hortuma / boruya takıyoruz. Bu sayede cihaz hem daha yüksek performans sağlıyor, hem de kirli hava yüzünden zarar görmesini önlemiş oluyoruz. Kirli hava toz, nem ve partiküllerden dolayı zamanla rulman yataklarını bozabiliyor.

Ekomotor'un çapı ile hava borusu çapını karşılaştırıyoruz. Hava borusu içinde yeterli alan mevcutsa içine takıyoruz. Kurtarmıyorsa iki boru arasına takıp, kelepçelerini güzelce sıkıyoruz. Hava giriş borusu bol geliyorsa, cihazın içinden çıkan iki adet kauçuk kelepçe tutucu kullanılmalıdır.

Ekomotor'un tek türbin ve çift türbin olmak üzere iki modeli var. Çift türbin modeli tek türbine nazaran %3 daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.

Ekomotor, otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, motorsiklet, jeneratör ve akaryakıt ile çalışan tüm araçlara takılabiliyor. Cihazın kendisini ortalama 6-7 depoda amorti ettiği söyleniyor. Kullanım ömrü ise en az 5 yıl.

Ürünü kullanan arkadaşlarımız ürün ile ilgili deneyimlerini yorum yazarak bizlerle paylaşabilir.

6 Yorum

Avatar
Selami Sarıhan
04-06-2022 | Korgan/ORDU

2022 model Hyundai İ20 otomatik otomobil aldım. Ekomotor taktırmak istiyorum. Fiyatı nedir? Nerede taktırabilirim, saygılarımla...

Avatar
Caddy
31-01-2022 | Samsun

1.9 Caddy uyumlu mudur? Tek mi çift pervaneli mi? Teşekkürler...

Avatar
Ömer
31-01-2022 | Samsun

Hyundai Accent blue dizel otomatik fiyat nedir?

Avatar
Adem
13-11-2021 | Karaman

Caddy 2012 model ona uyar mı? Fiyatı nedir? Nereden temin edebilirim?

Avatar
Satılmış Koca
30-03-2021 | Aydın/Söke

Aaydın bölgesinde bayiniz varmı, Reno sipring için uygunmu uygunsa hangi modelini almam gerekir fiyatı nedir sipariş ve ödemeyi nasıl yapıyoruz selamlar.

Avatar
İsmet tk.
11-02-2021 | Tkn.

Ekomotora elektrik motoru ve marş ile açılan elektrik verilir ise daha verimli olacaktır.

Yorum Yap

Üye olmadan yorum yapabilir, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yazılan yorumlar hiçbir şekilde ototasarruf.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.